14 януари 2009

Бойко Борисов и протестите

Току-що полицията започна да разпръсква протестиращите пред Народното събрание. Нека има протести, нека има и полиция. Но вижте какво прави нашия "кмет":

От Столичната община обясниха, че са забранили протеста след получено писмо от МВР за постъпил сигнал на горещата телефонна линия за готвено взривяване на "самоделно взривно устройство" по време на демонстрациите. То е щяло да бъде гръмнато от дистанция с мобилен телефон. Сигналът до полицията е пуснат от "администратор на Интернет сайт". Бойко Борисов е взел решението за забрана, след като си е говорил 30 минути с главния комисар Павлин Димитров.
На сайта на общината обаче пише друго: "Столичната община и МВР прекратяват протеста пред Парламента днес. Със заповед на зам. кметът на Столична община Юлия Ненкова се прекратява провеждането на провеждащият се в момента протест пред сградата на Парламента."

Какво разбираме от тази информация?
1. Че Бойко Борисов може да прекара 30 минути на телефона, докато в това време взривното устройство е можело да се задейства?
2. Че за Бойко Борисов по-важно е да бъде в медиите, отколкото да свърши нещо отговорно и бързо.
3. Че Бойко не смее да поеме отговорността си самичък, както е по закон, защото именно той, лично той, разрешава определя дали митингите и демонстрациите могат да се проведат на поисканите за целта места. Като използват думата "протест", общината фактически признава, че използва митинга за политически цели.
4. Че след като е говорил 30 минути с Павлин Димитров, така и не му е останало време да положи подпис под заповедта за прекратяването на митинга.

(актуализирано след забележка от наш читател, като оттегляме думата "разрешава")

3 коментара:

Анонимен каза...

всеки ден търся ваш материал с удоволствие
комплименти!
по последната статия имате грешка
кметът по закон не разрешава и не забранява мероприятията
со има само регистрационен режим
и тук е заровено кучето,мутрата обслужи интересите на мвр в частност,окървави протеста и легитимира котилото,от което се е пръкнал
не че не му скроиха номер и то брилянтен,но той горкият пак ще реве,че правителството му е виновно

Анонимен каза...

Още един откъс от тирадата (интервюто) на бойко пред „Панорама”, БНТ1 (9 януари 2009 г.) (цифрите в скоби означават пасажите, коментирени след откъса):
Бойко Василев: Г-н Борисов, имате ли сериозна управленска програма и къде са ви хората, защото публично виждаме 5 – 6 души, които говорят от името на герб.
Бойко Борисов: А колко трябва да говорят?
БВ: Двайсетина, 30, 40, 50 и държава се управлява с хиляди.
ББ: Утре ще ви дам списъка. Канете ги в “Панорама” - 30, 40, 50 човека.(1)
БВ: “Панорама” е последна инстанция. Ние трябва да ги видим първо проявени по вестниците и другите телевизии.
ББ: Знаете ли как се подхожда от вашите колеги?
БВ: Как?
ББ: Обаждат се и казват: “Искаме или Борисов, или Цветанов, или Лъчо Иванов, или Руми Желева да речем, или Стоян Мавродиев”. - Ама искаме да ви изпратиме други. “Е, не, дайте ни тея”. Това е подходът.
БВ: Ами лансирайте другите. Покажете ги.
ББ: Но те стават, както вие казвате, каним вас. Защо не поканихте друг? Защото искате да чуете от лидера (2) това , което ви интересува и че няма да има коалиция с БСП и ДПС. (3) Всички измекяри, ще ги нареча,(4) които всеки ден, ама и от ляво и от дясно, продължават да изпълняват това активно мероприятие, да убеждават, че е възможно да се направи коалиция. Няма да направя коалиция с БСП и ДПС. Ами това всеки път, просто ми дойде до тука. Но виж, ето това се казва активно мероприятие, понеже имаш много колеги такива, от службите ....
БВ: (смее се звучно)
ББ: ...да ти (5) го обясня, пускаш едно внушение – през ден все някой казва БСП. Е днеска и Васил Божков казал: “БСП и герб може да направят коалиция”. Преди няколко дни Юлиян Вучков (6) казал така. Преди друг. Всеки ден някой излиза и казва и нормалните хора застават и казват: “Абе царят ни излъгá, се(г)а и тоя може да ни излъже”. Ама как, какво да направим.
БВ: Вие ми обяснете защо го казват, като вие всеки ден го опровергавате по някоя телевизия.
ББ: Ама ще ви обясня. Защото....
БВ: Ами можем да кажем – защото не ви вярват.(7)
ББ: Защо, защото избирателите на БСП органически ненавиждат и царя, и Доган. И мечтата на БСП е да се съюзи с нас. Това би им дало спокойствие на електората. Освен това ние сме модерна, ние сме млада, ние сме силна партия, ние сме партия на хора, завършили навън, езиково подготвени.(8) В общи линии аз съм единственият, който не знае език в партията.(9) Всички останали са по 3 – 4 езика, завършили Маг(?)бург, завършили ъ-ъ-ъ-ъ Лондон, Шефилд. (10)Такива хора ще наложа в управлението. От мене се иска – аз съм казал много пъти – характер и да им дам възможност да изпълняват програмата. Освен това нашата програма е заложена две години, защото действително има много спорни моменти. Ние сме я сложили две години и в момента минават в кръгли маси, обществени обсъждания, (11) даже следващата седмица пристига президентът на фондация “Робърт? (Робéр) Шуман” (12) и ще има тема кръгла маса, която герб прави на тема само енергетика. Тогава ще поканим всички специалисти по тези теми. И това накрая, което се реши и което експертите дадат, ние това ще залагаме в програмите. (13)

(1). За ББ е важно да се говори независимо от кого, стига да е по неговите „тезиси”. В списъка ще пише ли кои езици знаят и кои престижни университети са завършили.
(2) След поправката „Борисов 2” на Закона за местното самоуправление и местната администрация бойко вече е формален лидер (и проформа кмет).
(3) Въпросът на водещия е за програмата на герб, но бойко трябва да си каже монолога за коалицията, като Мирча Кришан за краставицата.(За по-младите ще припомня: Мирча се готви за зрелостни изпити, но е научил само един урок – за краставицата. По който и предмет да го изпитват, той върти и суче да доведе въпроса до краставицата и „да изпее” заучения урок. По математика, например, трябва да говори за корен квадратен: „Квадратният корен се вади много трудно за разлика от кръглия, като на домата, ...на краставицата, която е един двусемеделен плод от голямото семейство на тиквените, има пълзящо стъбло и се размножава чрез семена. Съдържа над 98 % вода.”)
(4) Най-упорити (според б.б. измекяри) в изясняването на идеята за коалиция с БСП са Бареков, Коритаров, Ризова.
(5) Вече е на „ти” и тонът е познатият менторски.
(6) Божков и Вучков ненормални ли са?
(7) Партия на полиглоти.
(8) Водещият се осмелява да каже истината.
(9) Нито един език, а се хвали, че е завършил гимназия със златен медал, има докторска степен и преподава във висше училище (нищо не се знае минал ли е кандидатската степен или я е прескочил, както от лейтенант стана генерал). Путин обаче говори чужди езици.
(10) Очевидно се затруднява да посочи известните престижни университети.
(11) Имаше ли обществено обсъждане на технологията, по която ще работи заводът за преработка на отпадъците, отлаган вече четвърта година.
(12) 5 януари т.г, bTV, „Това го знае всяко хлапе”. Изпитват кмета. Бойко не може да отговори на въпроса за 5000 лв. „кой поставя началото на Европейския съюз, представяйки идеята за сформиране на Европейска общност за въглища и стомана”. Хлапето беше написало верния отговор за срам на „големия” европеец, лидер на граждани за европейско развитие. И името на фондацията произнася неправилно.
(13) Накрая бойко стига до въпроса на водещия за програмата, признавайки всъщност, че герб всъщност няма програма, въпреки ежедневните призиви за предсрочни избори.

Анонимен каза...

Very good info. Lucky me I discovered your blog by chance (stumbleupon).
I've book-marked it for later!

Also visit my blog new cellulite treatment

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).