13 януари 2009

Бойко и 2009 г.

Наш читател ни пусна този материал. Както винаги, запазваме анонимността.

Откъси от тирадата (интервюто) на бойко пред „Панорама”, БНТ1 (9 януари 2009 г.) бяха публикувани в някои медии и Internet-страници. Ето още един твърде интересен фрагмент (цифрите в скоби означават пасажите, коментирени след откъса):
„Бойко Василев: Да ви питам сега, вие къде се виждате в края на годината, която започва сега? На какъв пост.
Бойко Борисов: На какъвто си заслужа.
БВ: А към кой ще се стремите?
ББ: Аз винаги съм казвал, че ... и между другото Путин показва, че няма значение на кой пост, важното е каква сила притежаваш(1). Знаете колко много ме атакуваха, че ще ставам президент, а дали ще стана премиер или не и това дали хората ще кажат, то зависи от представянето на партията(2). Ако имаме възможност ние да излъчим премиер, тогава ще събера всички експерти и ще направим сметка дали ако стана ще е по-добре или ако остана кмет и сложим друг човек за премиер ще е по-добре и накрая ще решим колективно(3). Аз нямам самоцел(4). Аз и като кмет виждате, че не се притеснявам от правителството.
БВ: Дали като се видим догодина по това време да се опитвате като кмет да управлявате държавата, с едно мнозинство ....
ББ: (заглушава последните думи на БВ) Между другото кметът на Виена е човек, който реално определя кой да е премиер в Австрия. Щото има пълно болшинство в Австрия... във Виена, 15 години е кмет, социалист е, но ми е много добър приятел, и от него в момента много зависи(5).
БВ: Доста ще бъде цитирано това сравнение, г-н Борисов, което направихте тук в България. Доста ще се тълкуват вашите думи.
ББ: Нека ги тълкуват.(6)”

(1). Колкото и да говори срещу „путинизацията” на Русия, мечтата на бойко си остава власт и сила като на Вл.Путин.
(2). Без да са го питали конкретно, бойко си признава, че се е устремил към премиерския пост.
(3). Известно е, че колективните решения в герб ги взема Ние, Бойко.
(4). Как да повярваме,че човекът, който нагло, безскрупулно и с всички средства се стреми към държавното управление, нямал самоцел.
(5). От националния ефир бойко заявява, че в Република Австрия, член на ЕС, няма действаща демокрация. Изглежда за такава власт мечтае б.б. Но преди това софиянци трябва да го изтърпят 15 години за кмет.Не случайно един коментатор в пряк текс заяви, че борисов е заплаха за демокрацията у нас.
(6). Вместо коментар – запис с дата 31 октомври 2007 год. от „Кеворк проговаря 2”- „Тайните дневници”:„Втората история – по-скоро хипотеза, но настоявам да я запомнят.На пресконференцията си в понеделник (малко след местните избори, б.м.), Бойко буквално каза, че Първанов е станал президент, понеже той самият не се е явил. Предполага се, че след парламентарните избори той ще постави някакъв сламен човек за премиер, сетне ще поиска процедура за отстраняване на Президента.

Няма коментари:

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).