27 септември 2016

Как работи държавата на Бойко

Както пишат вестниците, след "подкрепата" на държавата, за която ние съобщихме, Ирина Бокова падна с едно място в класацията.

"Дневник":

В понеделник тя не само не успя да подобри резултата си, но изгуби един от гласовете в нейна подкрепа от предходното гласуване. Двете седмици на усилено лобиране в ООН и медии в няколко държави изглежда не дават резултат.

Какво разбираме от това?
1. Че лобирането на държавата вместо да доведе до повишаване резултата на нашия кандидат, е довело до намаляването му?

2. Че "усиленото лобиране" е било на неправилното място, защото тези въпроси се решават не в ООН, а в столиците на 15 държави?
3. Че "Дневник" без да искат са се издали?


Ние предупреждавахме още на 15-и септември, че държавата върви към провал...

Журналистът Георги Готев пише:

Ето какво стои зад падането на "рейтинга" на Бокова. Освен чутото и видяното, включително речта на Плевнелиев, в която той не й произнесе името, когато каза, че България има силен кандидат.
Посланикът Георги Панайотов е звънял в секретариата на ООН, за да пита каква е процедурата, за да може България да си смени кандидата. Това се знае от мнозина в ООН, представете си дали това помага на Бокова?
А Митов е звънял на външните министри от Съвета за сигурност, постоянни и непостоянни членове (същите, които гласуваха днес), за да ги уведоми, че България ще номинира Кристалина Георгиева. Хайде сега да видим, какъв резултат ще има Бокова?
Пак си е много дъбър, ако ме питате мен, след всичката тази мерзост. Бокова е като направена от желязо и тя свети със собствена светлина.
Послепис. Процедурата за оттеглане на кандидат не се е харесала на Митов и компания, защото тя изисква Ирина Бокова да подаде молба да се оттегли.

Какво разбираме от това?
1. Че "премиерът" се е напъхал в небраното лозе?
2. Че няма нищо чудно, че с подкрепата на държавата, класирането на Бокова става по-лошо, отколкото без тази подкрепа?





Няма коментари:

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).