13 август 2014

Правителството на Близнашки и Бойко Борисов

Днес ген.л-т, д-р на науките Бойко М. Борисов направи опит да се разграничи от правителството, назначено от назначения от самия Борисов президент.

„Категорично заявявам, че нито един човек не сме изпратили в служебното правителство от ГЕРБ. Ако има такива, които са участвали в нашето управление като експерти и сега са поканени от този кабинет, си е лично тяхно решение и не е съгласувано с мен.” Това зяви лидерът на ПП ГЕРБ по повод спекулациите, че ГЕРБ участва в подбора на служебния кабинет. „Въпреки че заявих, че имам
резерви към много хора от служебния кабинет, ние до този момент не сме си позволили да правим обструкции на екипа, включително и на партийни функционери, които са в него. Конституцията казва, че право на президента е да ги назначи и ние се съобразяваме с това”, допълни Борисов.
Той не скри тревожността си относно отношението към партия ГЕРБ. „Не мога да остана безразличен към една тревожна тендеция обаче - какво се цели с всички тези действия срещу най-голямата  партия за сега и дали това няма отново да дестабилизира държавата, ако след 5 октомври останем без правителство?! Тези, които настояват явно за това, като се има предвид отношението им към нас, дали не целят трайно дестабилизиране на държавата и влизане в зимата без правителство?!”

Това негово изказване идва на фона на забелязаните от "Гласове", "е-Вестник" и "Дойче веле" стъпки на служебния кабинет, насочени към връщане на кадрите на ГЕРБ във властта още сега, преди изборите. 

Какво разбираме от думите на Борисов?
1. Че нарича назначаването на своите кадри по горните етажи на властта "спекулации"?
2. Че отрича очевидното - че кадрите на ГЕРБ биват назначавани във властта (дори и без да са били изпратени там)?
3. Че твърди, че в кабинета "Близнашки" има партийни функционери, но не ги посочва?
4. Че продължава да нагнетява обстановката с измислени твърдения за това какви злини очакват България, ако ГЕРБ няма пълно мнозинство в следващото Народно събрание?
5. Че заявленията му не струват и пукната пара, след като се разминават с истината?

Няма коментари:

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).