15 август 2014

Марионетките на Борисов са вече във властта

Публикуваме статията от "е-Вестник" поради изключителното ѝ значение.

Близнашки, в комплект с Плевнелиев, се оказаха зле прикрити марионетки на Борисов

 

Поредицата назначения на служебния премиер Близнашки не оставиха съмнение, че правителството всъщност е на Бойко Борисов. Протестите миналата година наричаха Орешарски кукла на конци, а какво да кажат за сегашния премиер?
Нищо не казват. В кабинета са включени хора от активистите на протестиращите, но това се оказва само за камуфлаж. Или самите протести на практика се оказаха камуфлаж за връщането на Борисов.
Но да се върне с избори, иди дойди. На практика Борисов завзема властта още преди изборите.
Най-важното назначение се оказа връщането на Ваньо Танов начело на митниците. „Ало Ваньо”, човекът, който набира ЕГН като телефонен номер, който безсрамно се опитва да оправдае срамния разговор с премиера за Мишо Бирата. Несъмнено престъпление – служебно лице, премиер – оказва натиск върху подчинено длъжностно лице да спре проверка на нарушител. Танов и прокуратурата казаха, че нямало престъпление, защото проверката е извършена и всичко било окей. Дали? Нарушението на закона беше налице, а последствия нямаше.
Ако някой е забравил – Мишо Бирата към онзи момент беше взел кредит от милион и половина от СИБанк, банката на тогавашната другарка в живота на премиера Борисов – Цветелина Бориславова. Тоест – премиерът помага на Мишо Бирата, защото има да изплаща заем на другарката в живота.
В Наказателния кодекс е казано, че длъжностно лице, което оказва натиск върху подчинен с някаква користна цел, върши престъпление. Наказанието е до 5 години затвор. Прокуратурата оправда Борисов -. нищо не последвало от неговата намеса. Но по НК оказването на натиск е престъпление, не резултатът от него.
Очевидно будното гражданско общество приема назначението на Танов, приема премиерът Близнашки да назначава шефове на агенции, зам.-министри и областни управители от ГЕРБ. Откровена, прозрачна цел – да се възстанови властта на ГЕРБ още преди изборите. И митницата в тази власт е ключова, интересите на Борисов и ГЕРБ там са особени.
На фона на всичко това Борисов пусна своя снимка във Фейсбук гол по гащета с два шарана. Тя веднага влезе в новините по телевизиите. Би Ти Ви дори я пусна преди новината за победата на Григор Димитров. Важно е.
По-образованата аудитория в интернет се възмути и подигра със снимката на Борисов. Но това само втвърдява неговите привърженици. Те се чудят - “Какво толкова, бе, човека се снимал на риба, а тия тука го плюят.” Простакът не разбира защо е простак. За него това, че европейските лидери не се снимат голи с шарани, е недостатък. Наш Бойко е народен човек, като нас. Само че кой да им каже, че да ловиш шарани на рибарника, с биричка, по гащета, и да се пуснеш на снимка така за новините, не е качество да можеш да управляваш държава. Иначе може да спечелиш гласове от себеподобните.
И тъй като е съмнително дали техният Бай Ганьо Борисов ще спечели мнозинство, марионетката Близнашки, заедно с марионетката Плевнелиев, работят за възстановяването на властта на ГЕРБ преди да са проведени изборите. След изборите е възможна коалиция, в която ГЕРБ ще постави пред свършен факт евентуални коалиционни патрньори с назначенията на служебния кабинет.


Какво разбираме от тази статия?
1. Че майтапите с разговора между Танов и Борисов се оказа неточни?
2. Че най-важното действие на кабинета е връщане на кадрите на Борисов?
3. Че освен ние, има и други журналисти, които са установили, че снимката на Борисов с шарана е подигравка с българите?
4. Че който владее митницата, владее парите за спечелване на изборите?
5. Че Борисов неслучайно е звъннал днес на Радан Кънев за да му се сърди по този повод?

Няма коментари:

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).