23 август 2010

За нашите работи. От читателската поща

Писмото дойде чрез електронния адрес на сайта. Публикуваме без коментар и без редакция. Авторът пожела да бъде анонимен.


ВСИЧКО КОЗ НА ГОЛА ДЕВЯТКА


Всичко започна от величествения полицейски химн на Ц.Цветановия( ЦЦ) приятел с вече широко отворени очи Веско Маринов! Въпреки, че платените клакьори на Станишев, Доган и Трактора организираха гнусна кампания срещу шедьовъра на ангажираната песен и авангардната хореография, те изиграха своята прогресивна роля-да вдъхновят нашата полиция да пази още по-добре!

Неподозиран ефект от величието на този химн/ марш се оказа и духовното израстване на нашата полиция, като резултатите не закъсняха!Операциите започнаха да се кръщават директно на англобългарски език -„Килърите”, появи се даже и операция от две думи-”Всичко коз”, което си е направо революция в полицейския ни епос!Относно двусловната операция, като люде аналитични следваше да заключим, че в нашата полиция са „на ти” с каруцарския белот, но последвалите събития и екстаза на Сашо Диков по Канал 3 смутиха аналитичния ми продукт и си спомних за други белотаджийски лафове”Всичко коз на гола деветка”, „Кьорав карти не играе”, „Вътре” и „Писар жаден не стои”. Горе-долу в тази последователност се развива и поредния епизод на сагата”Ние ги хващаме, те ги пускат” , а в главните роли отново блестят претендентите за Оскари ББ и ЦЦ.

След геройските екшъни по задържането, ЦЦ в типичния си стил „Рококо” подробно обясни на електората, който след година ще има честа да го избира за президент( не дай Боже ББ да поиска същото за себе си !!), с какви черни дела са се занимавали задържаните. Ако „подробно” означаваше и ясно, някой можеше и да разбере нещо, но да не насилваме природата....За поназнайващите английски език бе по-лесно- и без разказчетата на ЦЦ те се досетиха, че „килърите” май трябва да са убили някой. ЦЦ им помогна-с автомат”Калашников” а отгоре на всичко искали да убият и ББ(за кой ли път!??). ББ скромно и страдалчески заяви, че самият той се е прежалил, но по и най го е страх за ЦЦ. По-късно в качеството си на премиер намеси и някакъв гранатомет , който обви в мъгла целия случай...Така, че кой- кого, кога, къде и защо убива никой от електората не разбра, което е нормално, по-лошото е, че съда също се направи, че нищо не разбира..

Не така ясно от самото начало обаче стояха нещата с двусловната операция „Всичко коз”.Това което електората научи от ЦЦ напъни бе , че тия не са само белотаджии от Варна, а са ощетили нещо е едни милиони...После друг някой изтеглил близо 600 хил.лв. и видяхте ли какво става като съда само ги пуска!? Ами вместо глупости да бяхте поискали запор на сметките на белотаджиите бе ЦЦ - не се сеща никой да му каже.

Че съда пусна белотаджиите и килърите го споменавам само за да не се наруши хронологията, но последвалите изблици и офанзивата на ББ и ЦЦ заслужават да бъдат възпяти.

Отбранителната система на съдебната власт обаче този път се оказа подготвена за атаката и отговори с мощна контраартилерийска подготовка с баш топчии председателят на Върховния касационен съд проф. Лазар Груев и Н.Куцкова с техните разчети. Освен обречените опити за правно ограмотяване на ЦЦ и ББ (на които знаем къде им е силата), залповете на именитите съдии могат да се определят още като светотатство и богохулство. Издигнати бяха абсурдни тези, които чак ми е неудобно(а и малко страх) да преразказвам , така че най- добре да цитирам, пък те да си отговарят за думите. Лазар Груев посочи: "Обществото трябва да бъде наясно, че нито освобождаването от ареста означава невинен, нито задържането – виновен". ..Съдията от САС Калин Калпакчиев коментира пред БНР, че е "крайно недопустимо висши представители на изпълнителната власт публично да оповестяват резултатите от разследване, което предстои или протича", защото така грубо се нарушават поне 3 установени демократични стандарти в цивилизования свят. ...Н. Куцкова:.. "защото даваш грандиозни пресконференции, обявяваш, че най-добрата антикризисна мярка по време на криза са арестите и изведнъж някакъв си там съд си позволява нахалството да иска доказателства, а не да слуша какво са му казали премиерът и вицепремиерът" А и накрая най- нахално закова още по-абсурдното”Думите на премиера не са доказателство пред съда”..

И т.н. и т.н.като загърмя, че цяла неделя....,Ясноо , ” у нас мафията си има държава”, с такива съдии съдебна реформа и война с престъпност не може да се води- пусна изтърканата плоча ЦЦ и мъченически простена от глупост „Държавата е безсилна пред съда”, незнаейки че точно така пише и в Конституцията, която нашата/ неговата полиция уж пази.

Ако някой се е съмнявал, че опитите за правно ограмотяване на ЦЦ и ББ са априоре обречени, на помощ му идва самият премиер Б Б, който се изцепи в сряда, че ще запознае Европол и ФБР със събраните доказателства, "за да се чуе тяхната оценка и дали доказателствата са достатъчно" Направо се чудя как не намеси и ЦРУ за да е комедията пълна. Това ,че ББ пуска такива бисери на абсурда в областта, която счита за силната си дисциплина само ни подсказва в какъв непрогледен мрак тънат слабите му дисциплини, но това, както ни бе казано е поради тежкото му детство и Тройната коалиия.Ако някой има толкова развинтена фантазия нека само си представи сцената Европол и ФБР теглят на кантар доказателствата по ювелирните операции и признават на ББ, че доказателствата са си супер, ама съда не струва...

Та такива ми ти събития предизвика един нищо и никакъв химн, колкото и да е грандиозен и хореграфиран. Тъкмо се бях се загрижил къде ли се поти в тия жеги трубадура от Полски Тръмбеш, когато Бареков от Бнюз и „Труд”ни съобщиха ,че за награда Веселин Маринов, се подвизава в курорта Албена и не с кого да е, а със самия вътрешен министър Цветан Цветанов.(сякаш някой се е съмнявал)Двамата са в 5-звездното бижу „Фламинго" от няколко дни за да празнуват по човешки рождения ден на Веско. За тях били отцепени 2 етажа от най-скъпарската част на хотела. Певецът следвал по петитеЦЦ, следван неотлъчно от 3 бодигарда( дано не ги включи в някоя нова хореография) . Но тази ценна информация бе съпътствана от неяснота по един фундаментален въпрос – кой от двамата има „отровно зелени къси панталонки”??!. Бареков ги приписва на трубадура , а ‘Труд” на ЦЦ като уточнява ,че са „Ла Коста” и прилага за доказателство снимка как Веско мъкне куфар по черни шорти/бяла фанелка. След кратко разследване се установи, че грешка няма – двамата толкова се харесват, че са си купили еднакви фрапантни гащи.

Прав е народът като казва , че една беля никога не идва сама! В случая за това ни напомнят службите, които още не са възпяти от Зелените гащи! Личи си, отразява им се зле, те са каръци като „Оркестър без име”. След дълго разследване” защо спря тока по морето” ДАНС скромно констатира „злонамерено посегателство върху мрежата”, обаче нямало конкретни заподозрени с което директно подкани ББ да я закрие.

При военните разведки също е драма велика- министър АА се опитва да пробута приятеля си комодор Гагашев(как може разузнавач с такова име??) за шеф , но среща героичния отпор на Гоце. Заформи се престрелка по въпроса деловодителка или не е президента.

Още по-вдъхновяващо е положението в НРС, които според ББ са получили допълнително 2 млн. за да замажат едно безобразие в Париж, което е класифицирана информация , но шефът й КК не бил виновен?? Е, такава гатанка никой не беше измислял досега! Че то ако така се раздават милиони за замазване на безобразия, дайте всички да почваме да творим!!

Неможе повече така - пей им бързо Веско М. с отровните гащи песента на всички служби, че не се знае къде и колко ще ни струва следващото безобразие , което пак ще е класифицирана информация!

Бараба

2 коментара:

Ловецът на врабчета каза...

То не само че е Всичко коз на гола девятка, ами май не си и под ръка, като си ги взел.
Писмото си е много добре, нищо му яма - всичко си казва точно така, както е. Браво на автора.

Анонимен каза...

Оригинално е,но е доста след събитията. Глупостите на Боко и Цецо са толкова динамични, че трябва да има дежурни хроникьори:)

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).