25 август 2010

Бойко щял да се оплаква на Меркел

Миналата седмица се случи поредната идиотщина, дело на няколко политически мозъци. Спряха издаването на нови документи за самоличност. Според нашите мозъци, виновните били... немската фирма "Сименс":

"Хората на опашките не псуват "Сименс", а псуват нас, без да имаме вина." Така се ядосваше вчера премиерът Бойко Борисов пред медиите. И заплаши, че ще съобщи за проблемите с германската фирма на канцлерката Ангела Меркел. Тя щяла да дойде на посещение у нас през есента. "Българският потребител ми е по-мил от чуждите инвеститори", бе категоричен още Бойко Борисов, след като бе атакуван за драмата с издаването на личните документи. Премиерът обясни, че вътрешният министър Цветан Цветанов преговаря със "Сименс" и най-вероятно "няколко милиона лева ще им намалим от цената, която предишното правителство е договорило с тях".


Какво разбираме от думите на "премиера"?
1. Че като види, че работата трябва да се реши от неговите хора, веднага отива да плаче на рамото на Меркел? Дали тя идва да му плаче на неговото рамо за нелегално работещите българи в Германия?
2. Че пак използва фразата, че българите са му по-мили от онези, които всъщност спасяват правителството от фалит - чуждите инвеститори?
3. Че не иска да го псуват, но тогава защо се е хванал с политиката?

1 коментар:

Анонимен каза...

оох, Боко си мисли, че навсякъде е като у нас-бизнеса да му козирува?!
И за глобализация не е чул нищо, дали Сименс изобщо е на германски акционери не се знае, пък и да е правителството има грижа само да им създава условия за бизнес и да си прибира данъците.

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).