23 април 2010

Бойко и каракачанките

От "Сега":

"После" предлага на читателите си интерактивен експеримент - в текста по-долу (из реално интервю на агенция "Фокус") навсякъде, където се споменава Каракачанското куче, заменете с Бойко Борисов; вместо "туристи" четете "престъпници"; в ролята и на собствениците, и на стадото, е народът.

Фокус: Какъв е характерът на Каракачанското куче, по-какво се отличава от останалите кучета?

Атанас Вучков, секретар на Международната асоциация Каракачанско куче: Каракачанското куче много бързо преминава към активна форма на охранителна дейност. Когато бъде предизвикано, то без колебания е готово да защитава до смърт собственика си и повереното му стадо или обекта, който охранява. В същото време, докато собствениците му го извикат да спре, то моментално се успокоява. Връзката между собственика и кучето е много силна. Има хора, които се разбират с кучето си само с поглед и кучето знае какво трябва да направи. То не е като немската овчарка - да му се даде команда, за да атакува. Кучето, което работи със стадо, обикновено наблюдава изключително внимателно какво се случва около него и обкръжаващата го среда. Когато види, че има заплаха, обикновено ако става дума за човек, кучето започва да го лае отдалече. Когато "натрапникът" не разбере този сигнал, кучето вече излиза пред стадото, прекъсвайки пътя на "натрапника" към животните, а ако той е неблагоразумен да тръгне, кучето брани до смърт повереното му стадо... Безкрайно агресивните кучета не вършат работа, защото... днес туристите са почти навсякъде, няма усамотено кътче, винаги има туристи. Едно агресивно куче - си давате сметка какво може да направи. Каракачанското куче именно с тази си вродена мярка, само да взема решение докъде може да проявява агресия, е много ценно. Именно заради това спечели и симпатиите в САЩ. Имаме регистриран клуб в Щатите - Американска асоциация за Каракачанско куче. В САЩ са толкова много доволни от работните качества на Каракачанското куче... Там са изпитвали работните качества на кавказката овчарка, на кангала, обаче са впечатлени от работните качества на Каракачанките.


Какво разбираме от тази публикация в "Сега"?
1. Че в най-скоро време на Сашо Дончев, собственикът на вестника, ще му се стъжни?
2. Че в "Сега" скоро ще влязат качулките на МВР?
3. Че все още има хора, които забелязват идиотщините във "Фокус"?

1 коментар:

Анонимен каза...

Преди няколко дни един познат ме накара да прочета “Операция Буря“ на Игор Бунич. Докато четях, в мен се заформяха същите аналогии като онези, които се появиха, след като прочетох “Фашизмът“ на Желев преди години. Тогава за живковия режим, сега за борисовия.

Та може качулки да арестуват и някой гражданин, който на публично място чете Бунин и да му крещят:

- Назад! Назад! Върви назад!

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).