22 април 2010

Бойко и здравеопазването

Известната правозащитничка Теодора Захариева, която осъди Министерството на "здравеопазването" за отказа да й заплащат лечението от рак, казва:

Нямам кой знае какви съществени забележки към работата на бившия министър на здравеопазването д-р Божидар Нанев, каза пред Агенция „Фокус” председателят на Българския пациентски форум Теодора Захариева. По думите й средният ешелон в здравното министерство е успял да го подведе. „Може би неговият по мек характер допусна това нещо. Бих отчета един голям позитивизъм на д-р Нанев, че той отвори министерството за някаква прозрачност, но отново средния ешелон го е подлъгал в тази насока да спре тази прозрачност. От там се получиха някои недоразумения. Но наистина с него можеше да се комуникира”, каза Захариева.
Според нея би било добре, ако новият министър Анна-Мария Борисова запази диалогичността на Божидар Нанев.
„Нямам конкретни впечатления от д-р Анна-Мария Борисова, но много се надявам комуникацията да продължи с неправителствения сектор и МЗ, защото затварянето на ведомството с цел непрозрачност би допълнително нагнетяване и напрежение в и без това напрегнатия сектор”, каза Теодора Захариева.


Бойко Борисов обяви, че е избрал новата министърка г-жа Борисова:
Бойко Борисов: Да, аз най-недиалогичната, както я казват, а за мене това означава, че ето в подобни схеми, виждате ли как са политически кабинет, здравна каса, зам.-министър и сработва схемата.
Бойко Борисов: Т. нар. комуникативност или диалогичност за мене имат лошо значение. Това означава човек, към който всички могат да отидат, да се разберат статуквото да продължи, схемите да...
Водещ: Трябва да си малко темерут, за да участваш.
Бойко Борисов: Не бих искал за една дама да използвам такъв израз в случая...
Водещ: Обобщавам.
Бойко Борисов: Но абсолютно ви е правилна оценката.


Какво разбираме от тези разменени реплики?
1. Че на Бойко диалогичността му пречи и я свързва с корупция?
2. Че никой не се е досетил да го пита: "А Вие, г-н Борисов, като сте толкова диалогичен, как се спасявате от схемите?"
3. Че онкоболните за пореден път няма да бъдат в полезрението на властимащите?

Няма коментари:

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).