03 юни 2009

ГЕРБ и Азер Меликов

От ГЕРБ пишат писмо до Орешарски:


"УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН ОРЕШАРСКИ,

Както е известно ПП ГЕРБ депозира жалба в ЦИКЕП относно нарушения в периода на предизборната кампания и наличие на конфликт на интереси в „Информационно обслужване” АД.
Чрез нея изразихме безпокойството и възмущението си, че лицето регистрирало сайт, който препраща към манипулативна информация и клип на ПП „Нова зора”, който съдържа неверни и клеветнически твърдения за г-н Бойко Борисов, е регистриран от Азер Меликов – председател на съвета на директорите на „Информационно обслужване” АД. Както е известно с Решение № ЕП – 80 от 27 април 2009 г. ЦИКЕП избра именно това дружество за извършване на компютърната обработка на данните от гласуването на изборите и издаване на бюлетин за резултатите от гласуването. Факта за авторството на сайта се потвърждава от приложеният от нас документ за регистрация, представляващ неразделна част от настоящата жалба.
В същото време повече от очевидно е пристрастието на лицето Азер Меликов, изразено чрез действията му по регистрация на сайта boykostov.org, насочено срещу лидерите на две от политическите партии – участници в изборите на 07 юни 2009 г. Това лице, в качеството му на председател на съвета на директорите на „Информационно обслужване” АД, се намира в пряка йерархия и субординация с всички служители на дружеството, избрано за „преброител” на изборите. Очевидно е, че същият, заемайки този пост, е в пълната възможност да влияе на подчинените си при извършване на техните служебни задължения по обективното и точно обработване на резултатите от гласуването. Не по-малко смущаващ е факта, че същият Азер Меликов е и съветник на Сергей Станишев – председател на ПП „БСП” – също участник в изборите на 07.юни 2009 г.
Гореизложените факти ни дават пълното основание да смятаме, че е възможно да бъдат извършени опити за манипулиране на изборния резултат в полза на ПП БСП.
Във връзка с обоснованото ни предположение за възможно опорочаване на изборите за Европейски парламент и при очевидния конфликт на интереси, настояваме Министерство на финансите и лично Вие министър Орешарски, като принципал, да предприемете всички необходими действия за незабавното отстраняване на лицето Азер Меликов от съвета на директорите на дружеството, както и въобще от неговото ръководство.
Също така настояваме да излезнете с официално становище по предоставените от нас факти и обстоятелства.
Решението на ЦИКЕП от 26.05.2009 г. за изпращане на нашата жалба за разглеждане от Министерство на финансите доказва, че доводите, посочени от ПП ГЕРБ са основателни."

Какво разбираме от това писмо?
1. Че в ГЕРБ са неграмотници:
- фактът за авторството, а не "факта за авторството"
- "приложения от нас", а не приложеният от нас
- субординация е система, при която по-нисшите се подчиняват на по-висшите; подчинение, а не обратното.
- Йерархията пък е строго определн ред на длъжностите в някоя област или учреждение. Тя не може да бъде "непряка".
- дружеството е преброител, а не "преброител".
2. Че в ГЕРБ не правят разлика между факт за авторство и факт за регистрация на домейн в Интернет.
3. Че в ГЕРБ не правят разлика между домейн (boykostov.org) и сайт (www.boykostov.org).
4. Че в ГЕРБ не правят разлика между факта, че Меликов е съветник на министър-председателя и твърдението им, че той е съветник на председателя на БСП.
5. Че формулировките в писмото напомнят на писмо, писано от милиционер в IX районно управление на МВР - гр. Банкя.

И тези неграмотници искат да управляват България с лозунга "ДА ДОКАЖЕМ, ЧЕ БЪЛГАРИЯ МОЖЕ !" Цитирано така, както е написано в речта на "лидера" и "кмет" Бойко Борисов - с оставеното празно място между "може" и удивителната - отново в нарушение на правописа!

3 коментара:

Анонимен каза...

Но въпреки това сайта www.boykostov.org е супер нелоялен. Аз лично съм писал complain в ICANN за него.

Анонимен каза...

Бе то и аз писах оплакване до арменския поп срещу молитвите в джамията, но нямам отговор...

Да го туря на продажната свиня в устата каза...

Автора на тоя пост да каже първо кво му обещаха турците сигурно ще го правят главен ибрикчия?!?

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).