11 март 2009

Бойко Борисов и клетвата

Заклевам се, че „Карат С” не е спонсор на ГЕРБ. Това каза пред журналисти столичният кмет Бойко Борисов, предаде репортер на Агенция „Фокус”. Борисов обясни, че единственият начин да се купят нови автомобили за градския транспорт е договорът на общината с фирма „Карат С”. „Първи и трети пакет бяха обжалвани и аз прекратих договорите, но втори пакет не беше обжалван от областния управител и това беше единственият начин да бъдат закупени нови автомобили. Защото общината няма пари за това”, каза кметът на София.
Той категорично отрече слуховете за връзка между ГЕРБ и фирмата-концесионер, като каза, че които са си намерили спонсор, трябва да отговарят на подобни въпроси. Кметът на София обясни, че с този въпрос е натоварен зам.-кметът по транспорт Александър Цветков, който по-добре би могъл да коментира как и защо е направен договорът между Столична община и фирма „Карат С”.

Какво разбираме от това съобщение във "Фокус" за "кмета"?
1. Че Бойко е като дете - заклева се и смята, че всички ще му повярват.
2. Че още в същото изявление си противоречи, като насочва медиите към зам.-кмета, който можел да коментира "по-добре".
3. Че и тази далавера няма да накърни самомнението му, че е велик кмет.

2 коментара:

Анонимен каза...

"Заклевам се, че „Карат С” не е спонсор на ГЕРБ."

Дали случайно, Бойко Борисов не е учил в алтернативно училище (за умствено изостанали)?

Анонимен каза...

Агенция "Фокус" съобщава "новината на часа":
"12 март 2009 | 00:09 |
София. Столичният кмет Бойко Борисов проверява почистването на столицата от боклука. Пред Агенция „Фокус” той заяви, че до сутринта сметта в центъра ще бъде изчистена.
Кметът вече е проверил кварталите „Средец” и „Оборище”.
В чистенето участват много коли. 220 тона боклук са събрани от улици в центъра на София при средно количество за цялата столица от 670 тона на ден."
Обърнете внимание:"..в центъра на София..".Добре познат трик и при почистването на снега, при миенето, при ремонтите - замазване на очите с няколко квартала в центъра. Сигурно затова ги наричат "идеален център". Кога ще реши проблема в СОФИЯ, а не само в центъра на София.
В същото време FrogNews помества двадесетина "документални" снимки под следния текст:
"Сметището в центъра на София - непокътнато; даже се множи!
11 03 2009
Продължаваме да ви показваме клоаката в центъра на София, точно между "Руски паметник" и Зона Б-5. От Столична община обещаха да разчистят безобразното сметище; засега резултатът е нулев!
След като за сигнала от Frognews.bg в Столична община горещо ни благодариха за гражданската съвест и ни препоръчаха да се обадим и на горещия телефон, което надлежно направихме, сметището не само, че не е разчистено, но даже е и набъбнало. То не е плод на конфликта с "Новера", защото се трупа от месеци. Дори кметът Борисов обеща, че мерки ще бъдат взети. Чакайки, продължаваме да разваляме закуската ви със следните снимки:..."

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).