11 март 2009

Бойко и боклуците

Това заглавие е подвеждащо, защото е тавтология.

Общинският съветник Георги Кадиев пред "Монитор"
- Преди дни кметът обяви, че кризата е предизвикана от партии с политически мотиви, какво мислите за това твърдение?
- Най-лесно е така да се оправдаеш. Както преди беше казал, че БСП е пратила циганите на море, за да не чистят. Тогава четири района не бяха чистени, а всеки район е по една санкция за концесионера. Имаме право при три санкции да прекратим концесията и нашият въпрос беше - защо тогава никой не ни предложи да прекратим концесията?
- Вие още през 2007 г. януари месец поискахте прекратяване на тази концесия, какво стана тогава?
- Това е доказателство, че БСП още тогава е имала такава позиция и тя не се е променила. Сметосъбирането трябва да се прави от общинско дружество.
- Да обобщим - според вас Бойко Борисов справя ли се със задълженията си на кмет и как точно ще реализирате намеренията си да искате оставка?
- Според вас справя ли се? Разходете се в Южния парк, по детските площадки, за да видите какво бунище е София. Добре, че снегът го крие за малко. Аз не разбирам - чистенето все едно е експедиция до Марс. Как другите европейски столици успяват да са чисти, само ние не? На кмета винаги някой му пречи, независимо дали това е БСП, Вълка или поредното друго оправдание. Как хората чистят Лондон, Париж, Ню Йорк?
- Тоест кметът Борисов не се справя и трябва да подаде оставка?
- Да. Това е становището на нашата група.


Какво разбираме от това интервю?
1. Че не е ясно защо Кадиев си е мълчал до сега за оставката и за несправянето, а не го използва в предизборната кампания?
2. Че Бойко и боклуците вървят неотклонно заедно?
3. Че София я чака мръсно бъдеще, а скоро и България?

1 коментар:

Анонимен каза...

Вестник „24 часа” (11 март 2009 год) публикува добронамерено-нежен анализ на боклукчийската катастрофа на кмета от Валери Найденов:
„ПОЖАРНИКАР ИЛИ КМЕТ?
Дойде време Бойко Борисов да покаже дали е политик, кмет или пожарникар. Пожарникарят е човек, който спасява геройски положението. Това г-н Борисов го умее на световно ниво.
Политикът обаче осмисля събитията и предлага политическа стратегия, която кметът превръща в успешен план за действие. В последните две неща г-н Борисов е твърде плах и излишно скромен.
Още преди три години г-н Борисов трябваше да е готов с цялостен политически извод, че частните концесии за боклука са пълна катастрофа. Още тогава той трябваше да предлоижи план за възстановяване на старата общинскаа фирма „Чистата” в пълния й блясък. ....
И днес не е съвсем късно. Ако г-н Борисов обяви план за пълно възстановяване на старата общинска „Чистота”, хората ще застанат зад него. ..... Ако обаче планът на г-н Борисов е да прехвърли боклука на псевдообщинска фирма, която после да го предоставя на подизпълнители без конкурс, червеният картон ще го настигне още на тези парламентарни избори. ГЕРБ ще остане в българската история като партията с най-голямата преждевременна еякулация.....
Днес София е 10 пъти по-мръсна, отколкото преди десет години, срещу което плаща десет пъти повече пари. По документи депото в Суходол вече е напълнено два пъти и сега се пълни за трети път.(б.м: Какво стана с GPS-системата? ) Концесионерите изкупиха всички ламборгинита и мазаратита в Европа и така се забравиха, че извадиха бухалките...... Ние сме техни заложници, защото договорите са боклук, а техните юристи са около 1000 пъти по-ловки от общинските.
Защо изчезнаха терените за ново дпо, защо се балира и балите се карат чак в Силистра, защо цяло десетилетие все се каним да строим завод и още няма дори проект? (б.м: но ще има предизборна първа копка със зрелищно разбиване на бутилка в кофата на багера, макар че тая копка се отлага вече трети път, а „виновният” закон беше изменен за да се оправдае мотаенето)
Европа ни дава парите, но ние не ги искаме! Зад тези мистерии стои все същата причина – общинари приватизират самата община чрез близките до тях фирми. Ние плащаме двойно и тройно, за да се върши нищо – защото тъкмо кризите и постоянният хаос са оправдание за още по-големи разходи. .... Дали това не е поредната схема?(б.м: иначе гласовитите „янета” мълчат, защото се надяват да управляват в коалиция с едноличната партия на кмета)
Това населението отдавна го е видяло и разбрало. И вече се пита на коя страна на барикадата е самият кмет. ...... „ (Със съкращения)

- изводите на В.Найденов важат и за другите концесии: за водата, за далаверите при раздаването на линиите на градския транспорт, за електроразпределението и т.н;
- Бойко се отърва от една типично общинска комунална услуга – централното отопление, но от боклука няма как;
- Правителството дава още 20 мил. за столичните бали и това е от данъците на всички българи;
- Според б.б. „временното разрешаване на проблема с боклука коства 5-6 безсънни нощи на цялата общинска администрация”. Някои са спали десетина години докато други са си оправяли личния поминък. Крайната цел обаче е героизирането на „генерала на народа”.
- Колко ли ще костват на софиянци необмислените действия на кмета за спирането на концесията за боклука и липсата на какъвто и да било план за противодействие на очакваната реакция на концесионера. Не може да се свиква сесия на СОС от екрана на bTV и да се разваля договор за стотици милиони без професионален правен и фактологически анализ.

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).