12 март 2009

Боклукът, Бойко

От наш читател:Агенция "Фокус" съобщава "новината на часа":

"12 март 2009 00:09 София.

Столичният кмет Бойко Борисов проверява почистването на столицата от боклука. Пред Агенция „Фокус” той заяви, че до сутринта сметта в центъра ще бъде изчистена.

Кметът вече е проверил кварталите „Средец” и „Оборище”.

В чистенето участват много коли. 220 тона боклук са събрани от улици в центъра на София при средно количество за цялата столица от 670 тона на ден."

Обърнете внимание:"..в центъра на София.."
Добре познат трик и при почистването на снега, при миенето, при ремонтите - замазване на очите с няколко квартала в центъра. Сигурно затова ги наричат "идеален център". Кога ще реши проблема в СОФИЯ, а не само в центъра на София.
В същото време FrogNews помества двадесетина "документални" снимки под следния текст:
"Сметището в центъра на София - непокътнато; даже се множи!
11 03 2009
Продължаваме да ви показваме клоаката в центъра на София, точно между "Руски паметник" и Зона Б-5. От Столична община обещаха да разчистят безобразното сметище; засега резултатът е нулев!
След като за сигнала от Frognews.bg в Столична община горещо ни благодариха за гражданската съвест и ни препоръчаха да се обадим и на горещия телефон, което надлежно направихме, сметището не само, че не е разчистено, но даже е и набъбнало. То не е плод на конфликта с "Новера", защото се трупа от месеци. Дори кметът Борисов обеща, че мерки ще бъдат взети. Чакайки, продължаваме да разваляме закуската ви със следните снимки:..."

Какво разбираме от това съобщение?
1. Всичко. Виж по-долу ключовите думи.
2. Че Бойко е некадърник.

1 коментар:

Анонимен каза...

Вестник "Сега" от 12 март т.г. информира:
"Междувременно кметът Бойко Борисов призна, че концесионният договор с "Новера" съдържа противоречиви клаузи и развалянето му е трудно."Има хипотези, които ме карат да си мисля, че някои съветници на БСП са знаели какво е заложено по сключените допълнителн договори между "Новера" и Столична община, за които ние не сме знаели", обясни Борисов. За овладяването на положението с чистотата пък пречела необходимостта от назначаване на още хора и регистрирането им в НОИ."

- След като свика сесия на СОС от екрана на bTV и се яви неподготвен, но с предварително подготвена заповед за прекратяване на концесията без правен и фактологически анализ,бойко най сетне се събуди с "прозрението", че има калпав и неизгоден за общината договор.
- Три години се мяташе като "мътна вода у брегове" - ту разваляше концесията за боклука (и за водата),но я реанимира в "добрата" фирма "Новера"; пропусна открилата се възможност с изтичането на договора за пет района и пак подари тези райони на "Новера"; пропусна прецедента с лятната боклучена криза; след изтичането и на временните договори обяви предрешен конкурс, който беляза първите признаци на сегашната криза; оказването на натиск чрез забавяне на плащанията се обърна против него защото при набиращата темп криза се оказа, че има пари; правеше глобални изводи за наивници от това кой с кого седи на една маса в ресторанта и т.н.
- "Допълнителни договори между "Новера" и Столична община, за които НИЕ не сме знаели". "Новера" стана чистач на София през ерата на бойко, но изглежда ДОПЪЛНИТЕЛНИТЕ договори е подписвал Филанкишията, та НИЕ - кметът бойко - не сме знаели, за разлика от някои съветници от (а не "на") БСП.
- В публикацията Т.Петрова пише и за подозрения на съветници от герб, че "държавата ще се опита да сложи контрол върху бизнеса със сметосъбирането чрез назначаването на национален кризисен щаб, който да определя кои фирми да чистят". Очевидно за герберите е по-важно да не изпуснат доходоносния бизнес. Бойко следи с кого вечеря "Вълкът", но нехае за крещящия конфликт на интереси при една от навите фирми по почистването.
- Щом му пречи регистрацията в НОЙ - да изменим закона. Вече се измениха два пречещи му закона.
- С пожарникарските действия по преодоляване на бедствието бойко се надява да излезе от смрадливия хаос "целия в бяло", но кой създаде хаоса.

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).