09 март 2009

Бойко и камъчето

Редакционна статия в "Монитор":


Кметът изплю камъчето, но с половин уста
Столичният кмет Бойко Борисов, след като цяла седмица отричаше като комунист на разпит, най-сетне призна, че в София има криза с боклука.
Сметта трябваше да покрие и кратерите по градските улици, а столицата да се изправи пред реалната опасност от епидемия, за да прозре кметът, че има проблем.
Чудото се случи, след като дни наред "Монитор" тревожно биеше камбаната, че европейската ни столица е заприличала на бунище. Стотици софиянци загряха редакционните ни телефони, за да съобщят, че пред блоковете им са изникнали планини от боклук. В същото време кметът упорито отричаше, че има криза. Едва в събота вечер прозрението го осени.
Но вместо да се изправи с достойнство и да поеме пълната отговорност, той заяви, че кризата била "изкуствено създадена". Да, проблемът, действително е изкуствено създаден. Но не от глобалното затопляне, космически сили или зелени човечета, а от самия Бойко Борисов. Защото, ако беше се издължил в срок на концесионера и беше направил график за замяната на кофите, сметта нямаше да ни превземе. Всъщност кметът изплю камъчето, но с половин уста!
Сега очакваме в прокуратурата общинарите да си развържат езиците и да се разбере един път завинаги защо вече четвърта година няма решение за софийския боклук и кой се е облажил от комисионите.

Какво разбираме от тази статия?
1. Че "Монитор" е подхванал яко "кмета".
2. Че журналистите не са се научили да слагат кавички около думата кмет, защото когато се говори за Бойко като кмет, те са задължителни.
3. Че явно ДПС са му вдигнали мерника.
4. Че не е ясно кои други медии ще подхванат атаката срещу "кмета" и кои ще предпочетат да останат в добри отношения с него, дори на цената на собственото си достойнство.

2 коментара:

Анонимен каза...

Днес проумях защо около Бойко винаги има пожар. Логично - първосигнални действия на пожарникар. Не искам да обидя тружениците от тази професия, но видяхме как в Австралия гасят големите пожари - чрез насрещен огън. Запалваш огън, който тръгва срущу големия и така го потушаваш.Така и нашия "кмет" - пожар след пожар. Не се умори този човек, ама нали е казано "Луд умора няма", та и той така.
ДА, НО НА МЕН МИ ОМРЪЗНА ТАЗИ ПУШИЛКА И СМРАД ВЕЧЕ ТРИ ГОДИНИ.
АКО НЕ СЕ ВЗЕМЕМ В РЪЦЕ ЩЕ ПОДПАЛИ И НАШАТА ПЪСТРА ЧЕРГА - БЪЛГАРИЯ.

Анонимен каза...

„Бог да пази София от кмета!“ Молитвата бе чута :)

Представете си какво би станало при сухо време и този силен вятър с купчините смет около/извън кофите за боклук! Безпризорните кучета не могат да направят такъв ужас, дори да станат над 200 000 в рамките на града.

Апропо, мястото къде кметът редовно рита мачлета е Борисовата градина от оная страна, от която днес падна огромно дърво и помля маса автомобили до страничния вход на стадион Българска армия. Борисов това дърво, тези дървета, не ги ли вижда през стъклата на аудитата си ежедневно!?

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).