06 март 2009

Бойко Борисов и папуасите

Бойко отново блести с невежеството си в "Нова телевизия":

Бойко Борисов: Те ще бъдат есента или на зима. Вече финансово-икономическата и световна криза бушува в пълен обем. Ние понеже сме малко като папуасите в момента и тя не се отразява на папуасите в Амазонка, тя се отразява на мощните икономики... Щом те, ето 3000 милиарда, мисля, че, защото на дали Лора може и да може с г-н Цветков може и да можем да ги напишем 3000 милиарда как се изписват, са налети вече в икономиката на САЩ и тя не помръдва с 0.00001%, не потегля. Ние действително можем да изпаднем в световна...

Какво разбираме от това?
1. Че Бойко е убеден в правотата си, че папуасите живеят в Амазонка - за пръв път той сподели своите знания преди Коледа на 2008 г.
2. Че папуасите са се объркали, като си мислят, че живеят в Папуа - Нова Гвинея.
3. Че водещите в "Нова телевизия" не смеят да му обърнат внимание дори на такава елементарна грешка.

4 коментара:

Анонимен каза...

За новото географско откритие на бойко Миклухо-Маклай Н.Н. сигурно ще се обърне в гроба. Но това са подробности. Неотдавна в "Това го знае всяко хлапе" по bTV бойко показа, че не знае а хлапето знаеше!) кой е и какво е сторил Робер Шуман, но герб ползва спонсорството на фондацията "Робърт" Шуман.
Преди няколко часа коментирах една от тазсутрешните му изцепки в NOVA. Ще си позволя да се повторя на подходящото място:
Кога бойко казва истината?
В "Здравей България" (NOVA)бойко днес заяви, че е напуснал НДСВ защото "царят" направил коалиция с БСП, въпреки че (според водещия) 10 дни преди изборите се заклел да не прави такава коалиция.
Неотдавна (виж в този блог "Бойко Борисов и ГЕРБ",17 февруари т.г, а беше публикувано и в други медии) бойко заяви пред чикагската си аудитория,че напуснал НДСВ защото царят не му издействал от БСП да ставе министър на МВР или поне на отбраната. Излиза, че нямал нищо против коалицията ако се беше докопал до заветния (за тогава) министерски пост.
Стотици са потвържденията, че бойко сменя позициите си на всеки половин час, че не помни какво е казал преди малко, че говори каквото му падне. Това беше обобщено много сполучливо от Десислава Ризова (пак в този блог).
Всъщност правилният въпрос е: въобще казва ли бойко някаго истината.

Анонимен каза...

Поразена съм от: наглоста, безумието, глупостта, невежеството, плиткоумието (има ли такава дума?), безочливостта....на този човек.
Притеснена съм от бъдещето, което ни очаква с ББ, така, както се е устремил към все по-голяма и по-голяма власт.
Отчаяна съм от множеството хора, които не виждат в тези мускули грам мозък и все пак ще гласуват за него.
Подтисната съм от медиите, защото от както се е появил като "политик" изскача я от вестник, я от телевизор или радио и ме залива с безумните си словосъчетания, лишени от разум.
Напрегната съм, ако мине дев без да се е оплакал от някой или не е обяснил какво е искал да каже по определен въпрос.
Уверена съм, че здравият разум все пак ще надделее над политическите пристрастия.

Анонимен каза...

Вестник „Сега”, 6 март 2008 г.
„Борисов намекна, че някой от министрите му ще е ром.
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов намекна, че на висша длъжност в следващия кабинет ще бъде привлечен представител на ромската общност. Думите му дойдоха, след като ГЕРБ подписа меморандум за съвместни действия с 12 неправителствени ромски организации.
„Ние ще помислим, ако имаме самостоятелно правителство, дали не може да сложим ром министър, зам.-министри, да ги вкараме директно в управлението, за да отговарят за големи социални групи”, обясни той. В меморандума е записано, че ГЕРБ и организациите ще работят за „включване на роми с необходимо за съответната длъжност, образование и квалификация във всички нива на управление на страната”.....
Представителите на НПО-тата пък опростиха непремерените приказки на Борисов пред българската диаспора в Чикаго и обясниха, че не се чувстват засегнати от думите му за човешкия материал......”
- бойко каза: след изборите ще видим. Не е ли това купуване на гласове „на вересия”;
- тия ромски организации май са повече от десните партии;
- сделката е добра: кухо обещание срещу оневиняване за чикагската му изцепка;
- от чие име говорят тези ромски НПО и кой ги е избрал и упълномощил;
- в първото комунистическо правителство на Георги Димитров е имало министър ром (тогава циганин) – за кратко.
Но темата вече е в повечето медии, а неговата телевизия ще провери общественото земетресение в „Сеизмограф” на Светла Петрова.Важното е ликът ти да не слиза от сутрин до вечер от медиите - независимо какви ги вършиш и какви бисери ръсиш.

Анонимен каза...

Не знам папуасите от сандоканово дали са в Южна Америка, но днес в центъра на София контейнерите за смет бяха препълнени. Не се ли чисти, каво стана пак!?

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).