12 март 2009

Наш читател е написал следното:

Вестник "Сега" от 12 март т.г. информира:
"Междувременно кметът Бойко Борисов призна, че концесионният договор с "Новера" съдържа противоречиви клаузи и развалянето му е трудно."Има хипотези, които ме карат да си мисля, че някои съветници на БСП са знаели какво е заложено по сключените допълнителн договори между "Новера" и Столична община, за които ние не сме знаели", обясни Борисов. За овладяването на положението с чистотата пък пречела необходимостта от назначаване на още хора и регистрирането им в НОИ."

- След като свика сесия на СОС от екрана на bTV и се яви неподготвен, но с предварително подготвена заповед за прекратяване на концесията без правен и фактологически анализ, Бойко най сетне се събуди с "прозрението", че има калпав и неизгоден за общината договор.

- Три години се мяташе като "мътна вода у брегове" - ту разваляше концесията за боклука (и за водата), но я реанимира в "добрата" фирма "Новера"; пропусна открилата се възможност с изтичането на договора за пет района и пак подари тези райони на "Новера"; пропусна прецедента с лятната боклучена криза; след изтичането и на временните договори обяви предрешен конкурс, който беляза първите признаци на сегашната криза; оказването на натиск чрез забавяне на плащанията се обърна против него защото при набиращата темп криза се оказа, че има пари; правеше глобални изводи за наивници от това кой с кого седи на една маса в ресторанта и т.н.

- "Допълнителни договори между "Новера" и Столична община, за които НИЕ не сме знаели". "Новера" стана чистач на София през ерата на Бойко, но изглежда ДОПЪЛНИТЕЛНИТЕ договори е подписвал Филанкишията, та НИЕ - "кметът" Бойко - не сме знаели, за разлика от някои съветници от (а не "на") БСП.

- В публикацията Т.Петрова пише и за подозрения на съветници от ГЕРБ, че "държавата ще се опита да сложи контрол върху бизнеса със сметосъбирането чрез назначаването на национален кризисен щаб, който да определя кои фирми да чистят". Очевидно за герберите е по-важно да не изпуснат доходоносния бизнес. Бойко следи с кого вечеря "Вълкът", но нехае за крещящия конфликт на интереси при една от новите фирми по почистването.

- Щом му пречи регистрацията в НОИ - да изменим закона. Вече се измениха два пречещи му закона.

- С пожарникарските действия по преодоляване на бедствието бойко се надява да излезе от смрадливия хаос "целия в бяло", но кой създаде хаоса.

Какво разбираме от този коментар?
1. Че и нашият читател не е разбрал - регистрацията в НОИ се прави по Интернет и отнема няколко минути.
2. Че никой журналист не смее да зададе парливия въпрос на "кмета" Бойко: след като не можете да се справите с един такъв елементарен казус, как ще убедите хората, че ставате за нещо повече?

3 коментара:

Анонимен каза...

http://www.vbox7.com/play:3a210bd3

Анонимен каза...

бойко борисов изпитва журналистка, нова в бранша:
"....някъде края на януари най-късно първа копка на завода."
http://www.youtube.com/watch?v=eJAL9TQn3Uk
12 март 2009

Анонимен каза...

"...но я реанимира в "добрата" фирма "Новера"; пропусна открилата се възможност с изтичането на договора за пет района и пак подари тези райони на "Новера"; пропусна прецедента с лятната боклучена криза; след изтичането и на временните договори обяви предрешен конкурс, който беляза първите признаци на сегашната криза; оказването на натиск чрез забавяне на плащанията се обърна против него защото при набиращата темп криза се оказа, че има пари; правеше глобални изводи за наивници от това кой с кого седи на една маса в ресторанта и т.н."

Разбира се, че така ще стане, защото основата е положена, преди "Новера" да стане "концесионер".

Кметът на София получи дарение в размер на 60 000 лв.

www.dnevnik.bg/bulgaria/2006/06/01/264822_kmetut_na_sofiia_poluchi_darenie_v_razmer_na_60_000_lv/

Кметът на София Бойко Борисов получи дарение в размер на 60 000 лв. от най-голямата австрийска застрахователна група UNIQA и от инвестиционния фонд EQUEST, съобщи пресцентърът на общината. Това стана по време на днешното кратко посещение на г-н Борисов във Виена.

"Георги Крумов от EQUEST от своя страна заяви, че това дарение е само началото на дълго сътрудничество между двете компании и Столична община. “UNIQA и EQUEST изцяло подкрепят усилията на кмета Борисов да направи София по-добро и по уютно място за живот”, допълни г-н Крумов."

Както се вижда, това наистина е, "само началото на дълго сътрудничество между двете компании и Столична община."

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).