01 ноември 2008

Бойко Борисов и преименуването на българите мюсюлмани

Блоговете у нас са пълни с новини за последните изказвания на Борисов.
Иван Бедров:
"Не харесвам Първанов. Не като личност, а като политика. Предполагам повечето го знаете.
Днес обаче аз съм по-близо до групата на Първанов. Защо ли? Защото той беше един от малкото, които реагираха на уникално идиотското изказване на лидера на ГЕРБ и кмет на София Бойко Борисов.
Ето откъси от винаги интересните разговори между водещия Бойко Борисов и госта Николай Бареков:
"Водещ: Това е участието на Бойко Борисов във Възродителния процес?
Бойко Борисов: Абсолютно.
Водещ: Гордеете ли се с този факт?
Бойко Борисов: Не само, че се гордея, между другото, там маса турчета идваха, тъй като от там, от Дулово, ние заминахме на световно първенство по карате в Лондон, от там."
А сега идва най-важното:
"Водещ: Значи, последно да изясним. Не целите според вас, а методите на възродителният процес са порочни и заслужават критика.
Бойко Борисов: Разбира се."
Бойко, г-н Борисов, аз не искам да имам министър-председател, който ще издава български именници. И ще задължава българските граждани да избират име само от този списък. Не е демократично. Не е справедливо. А бе, просто не е модерно!
Т.нар. възродителен процес е най-уродливото престъпление на комунизма. То не може да бъде отделено от всички други злини. Затова който одобрява т.нар. възродителен процес, да си сложи петолъчка на челото и да вее байряка на деветосептемврийските манифестации.
Това не е позиция на десен политик. Това не е позиция на представител на Европейската народна партия.
Тъжно ми е да го призная, но в днешния ден аз съм по-близо до лагера на Първанов.
А още по-тъжното е, че голяма част от българските граждани виждат избора само между комунисти с бизнес сърца и бизнесмени с комунистически сърца.
Както пееха Ъпсурт "Мене ме нема в целата схема"."

Радан Кънев:
Бойко пак се оля
""Пак", защото преди три месеца отбелязах една голяма излагация.Сега вече е извън всЕкакви граници:
"Трябваше много последователно, както в Съединените щати, първото име на новородените да бъде българско, дава се един списък, както е там, фамилиите съответно на бащите и дедите""Един път завинаги трябва да се знае, че в България има български граждани, в Турция са турски, в Сърбия са сръбски, затова има граница, затова има държави..." Нямам думи. Поне засега.Тоя е лидера на демократичната (!) реформаторска (!) десница, може би.Не знам какво става в таз държава..."

Вени Марковски:
"Гледам го днес по бТВ и не мога да се начудя къде е спокойният, приветлив, гледащ леко надменно политик?Вместо това виждаме един нервен, често правещ много и досадни грешки, обидчив и раздразнен чичка:
…[по времето 1985-1989 г.] няма нито едно събитие, нито един факт, нещо, с което аз да се срамувам, че съм направил. Точно обратното, спазвахме реда в Република България и го налагахме като такъв. Така че тези спекулации трябва да престанат и в същото време да се знае много добре, че тогавашното ръководство на БКП, включително и по времето на Станишев, правеха Възродителния процес, а сега са коалиционни партньори.
Бойко Борисов не се срамува от “възродителния процес”? От този срамен за България акт? Даже казва по-късно, че се “гордее” с участието си? Твърди, че сме били Република България, нищо, че бяхме Народна република България. Твърди, че Станишев е бил в ръководството на БКП, когато е бил студент?!
И още:
Водещ: А какво ви е мнението за Възродителния процес като политик, държавник и гражданин на тази държава?Бойко Борисов: Тотално сбъркано като почти всичко, което е правила държавата тогава. Трябваше много последователно, както в САЩ , първото име на новородените да бъде българско, дава се един списък, както е там, фамилиите съответно да са на бащите и дедите.Водещ: Какво значи „българско име”? Има много деца, които са кръстени, примерно, Изаура, Рената и т.н. Какво значи именник с български имена? Как да го направят… Как си го представяте…Бойко Борисов: Все пак и в това може да има някакъв контрол. Толкоз. Не може да се…Водещ: САЩ са мултиетническа, мултинационална държава от много голям мащаб.Бойко Борисов: Да, ние също.
Дали някой ще му напомни, че великият боксьор Касиус Клей се прекръсти на Мохамед Али? Или че в САЩ няма именници с “американски” имена и всеки може да кръсти детето си или себе си както иска? Да не давам други примери…
И още:
Бойко Борисов: Един път завинаги трябва да се знае, че в България има български граждани, в Турция са турски, в Сърбия са сръбски. Заради това има граници и има държави. Който както иска и се чувства като такъв, ако е българин, е така, ако е турчин, да си отиде в Турция. Аз не знам какво значи това и да прекъснем тази тема. В България има български граждани и на базата на това се гради всяка една кауза.
Дали е чувал Бойко Борисов за това, че сме членове на ЕС, където всеки може да ходи където иска, а Турция може още да не е член на ЕС, но ще стане, а пък и сега има достатъчно турци, които работят в Германия, Франция, Англия, къде ли не? И никой не ги гони така, както ги гони той?
И накрая за капак:
Водещ: Значи, последно да изясним. Не целите според вас, а методите на възродителният процес са порочни и заслужават критика.Бойко Борисов: Разбира се.
???? Целите на “възродителния процес” били непорочни и не заслужавали критика????
Не искам да цитирам по-нататък, сигурно ще четем още на блога за Бойко, но не мога да разбера - какво му е станало на Бойко Борисов, че дрънка такива неща? И дали в “Ню Йорк Таймс” и “Интернешънъл Хералд Трибюн” знаят какъв човек цитират като “борец срещу корупцията”?"

Какво разбираме от тези статии?
1. Че блогърите доловиха правилно са хванали думите на Борисов.
2. Че в медиите няма големи статии, в които да се разнищят странните му твърдения.
3. В "Труд" срамежливо се показва статия под заглавие "Бойко скандализира политиците, харесвал възродителния процес", в която се говори за "Генерала", сякаш "Труд" не знаят, че Бойко Борисов е прост пожарникар, а генералското звание му е дадено заради поста главен секретар на МВР, а не заради него самия.

5 коментара:

Анонимен каза...

Правилно, Марковски, народна република беше. И дядо ти я градеше и възпяваше...ех, Орлицата....И докато ти раснеше във мила на Политбюро в Банкя, Бойки си растеше като селянче от същия град...Ти о къде си толкова сигурен, че Турция ще стане член на ЕС...от Брйксел ли ти го казаха или от Стамбул...Дядо ти градеше македонска нация, ти пък турска...Амо що все в България, бе?

Анонимен каза...

Айде сега, пак мръсните империалсити и техните вестници виновни на Марковски. Ах, "Работническо дело", къде си да кажеш истината?

Анонимен каза...

Ей, това анонимния герой е много смел и много неграмотен... На Иван Бедров статията е много по-силна от тази на Марковски, но не ти изнася да го коментираш, нали?

Анонимен каза...

И рече анонимен на анонимен, че е страхливец....Брей! Какви статии те патили, драги? Това са някакви хвърчащи разсъждения върху контекстни извадки от интервюта. Нещо жанровете май, а? И какво толкова казва Бедров?Че онзи процес бил уродливо нещо на комунизма. И запява с пещерен антикомунизъм за петолъчки и манифестации...Същата дивотия като възродителния процес, само че не с националистически, а с идеологически плам. А ако го нямаше онзи възродителен процес, който да всее респект и да покаже национална сила, като нищо и у нас може би щяха да се упражняват както в Босна и в Косово. Но...цък. Не стана. Пък и как да стане, като всичките шефове на ДПС излязоха агенти по на две-три управлнения на Държавна сигурност.

Анонимен каза...

тъпооо...

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).