02 ноември 2008

Бойко Борисов и ДПС

Преди малко Бойко Борисов даде 15-минутно интервю за "Дарик".

В него нашенският политически гении:
- изрази съжаление, че темата била върната към имена, а не към това защо прокуратурата не е разбрала все още кой, "кой висш полицай" пуснал към медиите датата 1985 г.
- За съжаление бил прогнозируем за "тях" и в този момент "те" избягали от истинския проблем - корупционните схеми и истинската причина за смъртта на Емин.
- Каза, че няма да се извинява, защото неговата позиция била, че "възродителният процес е не просто глупаво, но и жестоко нещо, правено от държавата".
- Се опита да обясни как тогава (1985 г.) трябвало да действат.
- Заяви, че повече към този въпрос нямало да се връща.
- Каза, че трябвало да предвиди този "капан".
- Потвърди, че на медиите се обаждат източници, висши такива, които изнасят информация от местопрестъплението.
- Отрече да е казвал това, което всички чуха, видяха и прочетоха.
- Изнесе държавната тайна с номера на военното поделение, в което е служил.
- Набеди премиера и президента за своите неблагополучия.
- Каза, че всеки имал право да се казва както си иска.
- В България всички граждани трябвало да имат равни права.
- Обясни, че дискусията се получила, защото имал неправилна информация.
- Си призна, че ако годината била 1989, а не 1985, щял да има друга реакция, да кажат, че не бива да има такива неща (изселвания).
- изведнъж се оказа, че е бил командир на батальон в Дулово, но служил като "резерв, ако запалят реколтата" и се готвели за световното първенство в Лондон.
- Каза, че не му харесвало какво се случва през 1989 г., но не можели да оставят "реколтата да погине" и да "не бъде гарантирана зимата" на българските граждани.
- Смешно било, че партията, която извършила погромите над мюсюлманите, сега била в коалиция с тях.
- "български турци" било неправилно изразяване - те били български граждани, наред с арменци, евреи. На въпрос дали това е оксиморон, той отговори, че било "като Вагнер - български бразилец в националния отбор".

Какво се разбра от това интервю?
1. Че не каза нищо против самия "възродителен процес".
2. Че се опита да се отрече от думите си, казани в петък.
3. Си призна, че като висш полицай е "снасял" информация на медиите - защото как иначе знае, че има такива случаи, а именно по негово време се изнасяше точно такава информация, при това с думите "ние ги хващаме, те ги пускат".
4. Продължи да греши, като се опитва да променя историята.
5. Без да му мигне окото си плю на реномето, че бил "специален офицер, който командвал батальон като лейтенант, максимум старши лейтенант", като се самопринизи до прост треньор на отбора по карате. Журналистите обаче не се досетиха да питат дали всички каратисти от националния отбор са били пожарникари в този специален батальон, командван от специален лейтенант.
6. Бойко се опита да се изкара дисидент със задна дата.

Цялото интервю е свалено във "Фокус".

3 коментара:

Анонимен каза...

Каква милиция, бе другари? Написалри сте го без кавички, значи още си живеете във времето на милицията? А някой от вас помни ли лятото на 1989-та, когато наистина нивите опустяха, а милите ни сънародници късаха български пари и ги пилееха след себе си по Капитан Андреево...И вече викаха, че ще се върнат с танкове. Е, като ги посрещнаха на Капъ Куле, се върнаха по друг начин, но тук трябваше студенти, учиници, войска и сума ти друг народ да им свърши работата...

Анонимен каза...

Другарю,
Другарят Борисов е милиционер, а не полицай. По време на демократичните промени той напуска МВР, за да остане член на БКП (БСП). В полицията се връща като бодигард на Царя и с цели, за които политиците мълчат.

Анонимен каза...

Благодаря, другарю милиционер, но нещо сте разхвърляли архива, та грешите. Или паметта и изневерява. Е, възраст....Бойко Борисов никога е е бил милиционер, а пожарникар. Като такъв е преподавал и в Института на МВР-в пожарния факурлет на "Пиротска", а не в Симеоново. Защо вие, другарю милиционер, пишете царя с главна буква, така ли ви учеха в ППО, а? Борисов е се връща в полицията, а в МВР като главен секретар. И като бил толкова измислен генерал, както пишат тук светлите умове, защо титанът Първанов със свой указ му даде звание генерал-лейтенант? Не са го направили генерал нито Тодор Живков, нито Симеон незнам кой си...

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).