27 октомври 2008

Бойко Борисов и етническите конфликти

Жоро и Първан пишат:

“Аз знам какво е етнически конфликт. Всичко тръгва от едни леки сблъсъци”, заяви днес Бойко Борисов, гениално прозрение нали? Всички знаем, че гениалните неща са прости. Всички, които се занимават с науката за етническите конфликти и тяхното разрешаване за отношението между етносите, могат да си изядат тоновете изписана хартия и да признаят столичния кмет за техен гуру. С едно изречение той описа и събра цялата сложност на етническите взаимоотношения.
Г-н Борисов показа и завидни познания относно това колко джамии има построени в България 1500. Нали не си мислите, че той е попитал мюфтийството и е използвал някакви официални данни за това? Всички знаем, че няма нужда от това той си знае.
Знае и много добре, че през последните 15 години в Гърция няма построена джамия. Нищо, че фактите говорят точно обратното, което за пореден път показва, че е абсолютен лаик и некомпетентен човек.
Мюсюлманското население в Гърция дълги години води борба, за да си построи джамия в Гърция. В крайна сметка се взе решение да бъде построена такава, още през 2006 г. в центъра на Атина и то с пари на гръцката държава. Би трябвало г-н Борисов, като политик да е поне малко запознат с това, което става в съседните държави, още повече след като то е било в центъра на общественото внимание, медиите и всичко, което се сетите в Гърция.
Направих проверка, то е и добре отразено в българските медии. Това събитие е важно за балканите и уважаващ себе си политик, претендиращ за това, за което се има Бойко би трябвало да знае това.
Най-страшното обаче е, че Борисов с днешното си изказване много заприлича на Волен Сидеров. Как може уважаващ себе си политик да каже, че сме прекалено толерантни? Това е пълно непознаване на собствения си народ. Преди две години имаше много хубаво изследване на професор Емил Митев, например и Борисов не е лошо да се запознава с такива неща преди да започне да хвърля неща в пространството.
Ето още бисери: “Аз съм против етническите партии и вкарването на религията в политиката”. Как така религията се вкарва в политиката? Пълно непознаване на политическия процес! Напротив, много често в западна Европа партии се формират на определени религиозни ценности. Освен това, ДПС не е религиозна, а етническа партия, има голяма разлика, която явно Борисов не прави.
Бойко Борисов профанизира по един изключително некомпетентен начин политическия диалог в България. Неговите изказвания буквално не заслужават никакво медийно внимание. Точно поради тази причина аз ще си правя труда да показвам на този блог какво представлява народният любимец."

Какво разбираме от това материал?
1. Че се намират все повече хора, на които бръщолевенето на Борисов прави впечатление... с некомпетентността си!
2. Че по въпросите за етническите конфликти Борисов е пълна нула (0).
3. Че другите медии - радио, вестници, телевизия - няма да отразят този фал на Борисов.

1 коментар:

Анонимен каза...

Ти кой си сега, Жоро или Първан, като казваш-аз ще показвам....Нещо шизо на личността? Да не би да си и Сер, и Гей? И прочети конституцията, като се палиш,че ДПС не била религиозна, а етническа партия. Основният закон не разрешава и двата признака за формиране на партии.

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).