07 септември 2008

Бойко Борисов, Хитлер, Сталин, Чърчил

Бойко Борисов пред списание "Макс":
- В съвременната история за мен номер едно, който ми е модел на подражание, е госпожа Ангела Меркел - канцлерът на Германия. Уникална жена. От друга страна, Путин от една изостанала държава направи в момента сила, с която се съобразяват всички. Дали ни харесва или не, е друга тема. Саркози тръгна добре, но нещо обърка в личния си живот и рязко загуби доверието на хората.
- Да, но си взе хубава жена.
- Повтарям, никога не съм се бъркал в личния живот на хората. От друга страна, Конрад Аденауер - знаменит политик, Чърчил - също. Погледнато за своето време, Хитлер и Сталин също са номер едно. Или Мао - за това да водиш една империя толкова време в такива ситуации се изискват качества.
...
- Страх ли ви е от смъртта?
- Надявам се в последния момент нещо да направя. Така си мисля.

Какво разбираме от това потресаващо разкритие?
1. Че за Бойко Борисов да си канцлер на Германия днес и фюрер вчера е едно и също.
2. Че за него няма ляв или десен терор в жаждата за власт.
3. Че действително не е ясно как ще решава проблемите на България - като Хитлер, Сталин или Путин?
4. Че Борисов вижда смъртта си само като насилствена, защото иначе какво би могъл да направи в последния момент, ако е на 100 години и умира от старост - нищо!

3 коментара:

Анонимен каза...

Интервюта, интервюта, интервюта ...
На страницата на герб www.gerb-bg.com се мъдрят десетки интервюта за последните няколко месеца. Но защо ли не е поместено интервюто на уважаваната журналистка Лили Маринкова с б.б. от 05.08.2008 г. в "Неделя 150". Риторичен въпрос. Все пак отговор има в този блог.
И само интервюта...Моля, посочете ми някоя публикация на "политика" б.б., в която излага свои мисли, идеи, концепции или поне "някои виждания" (като Тато).
Прочетох някъде, че министър-председателят на Англия има блог в Internet и в него не всички коментари са лицеприятни, но... това е открито управление по английски.
Бойко и блог? Трябва да имаш какво да кажеш на хората - смислено, интересно, новаторско, увличащо и да не се боиш от чуждото мнение.

Анонимен каза...

Ами този блог е блогът ЗА Бойко Борисов - затова има всичко, а не само подбрано!

Анонимен каза...

Имам само един въпрос....
Ти тъп ли си??

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).