29 март 2008

Бойко Борисов и убитият Георги Илиев

От един известен блог за спомени на Евгений Тодоров, съпруг на Нери Терзиева, дългогодишна водеща по БНТ:
... Някъде бях чел как сръбският бандит Велко Режнятович – Аркан /известен като съпруг на Цеца Величкович/, дълго време се е занимавал с далавери на местно ниво. Някой обаче му дал акъл – ако иска да стане бос от национално значение, ще трябва да влезе във футбола. Защото там, на трибуните, ще можел да се среща с политиците. И да ги корупмпира. Което той бързо започнал да прави. И накрая загина като герой .
Когато Бойко Борисов се появи на сцената, една от първите му реплики, които запомних, бе, че ако искаме да търсим босовете на организираната престъпност, трябва да огледаме футболните трибуни.
Скоро обаче и той се появи на трибуната на Локото. От едната страна беше Емил Наков, от другата печално известният днес генерал Валентин Петров – тогава шеф на пловдивското РДВР.
На стадиона се играеше среща от някакво балканско първенство на отбори от системата на МВР. Вече знаехме, че ръководството на “Локомотив” – разбирай Георги Илиев, са дали без пари стадиона си “ченгетата да играят там мач”.
На стадиона беше нашата репортерка Ралица Василев, която изигра един блестящ спектакъл.
Тя се приближи към Бойко Борисов и го попита как върви срещата. Генералът най-любезно започна да обяснява, че не е важен резултатът, а благородната идея…
След това Ралица с възможно най-невинната усмивка зададе истинския въпрос: дали не трябва да благодарим на спонсорите?
Бойко машинално започна да благодари и на третата дума разбра в какъв капан е вкаран.Лицето му се промени, след което буквално изгони репортерката от трибуната.
Епизодът се излъчи многократно и то в няколко телевизии, изрично обяснихме кои са спонсорите на нашата родна полиция, но реакция – за добро или за лошо, нямаше никаква..."

Какво разбираме от този спомен?
1. Че и Бойко е като онези, на чиито стадиони ходи. Мутра? Най-малкото.
2. Че и Валентин Петров не остава по-назад.
3. Че никой в България не иска да назове нещата с истинските им имена, а после се чудим защо гласувахме, гласуваме и ще гласуваме за д-р Борисов...

4 коментара:

Анонимен каза...

Ох, само Боце да беше, та на рамо да си го носим. Ами тя стана една- що е българин, все е айдук!

Анонимен каза...

Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the Livros e Revistas, I hope you enjoy. The address is http://livros-e-revistas.blogspot.com. A hug.

Анонимен каза...

б.борисов Е В СИК - ВРАГЪТ НА НА ВИС.ГЕОРГИ ИЛИЕВ БЕШЕ ШЕФ НА ВИС.КОГАТО БЕШЕ УБИТ ГЕОРГИ ИЛИЕВ, ГЛАВЕН СЕКРЕТАР НА МВР БЕШЕ б.борисов.МОЖЕ БИ МУТРАТА б.борисов Е ЗАМЕСЕНА В УБИЙСТВОТО НА ГЕОРГИ ИЛИЕВ?

Анонимен каза...

Hello to every one, it's actually a nice for me to go to see this site, it includes important Information.

My web page: cellulite treatment

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).