29 ноември 2007

"The morning after"

От блога на министъра на външните работи Ивайло Калфин:

Новият кмет на София беше избран от 15% от столичани. Други 15% не го искаха, а 70% бяха безразлични. Или най-малкото скептични. Това означава,че всеки шести столичанин избираше, а останалите пет го гледаха.
Утре всички шест ще станат сутринта, щастливците ще заведат децата си на детска градина и ще тръгнат на работа по софийските улици, като прескачат локвите, калта и боклуците.
Всички ще ругаят властта.
Шестият – гласувалият за кмета - няма да иска да го защити публично, въпреки че може да преповтаря обясненията с лошия общински съвет и смелия градоначалник, на когото всички пречат.
Той ще се присъедини към мнозинството и ще псува всички управници наравно с останалите пет.
След което отново виновни за софийските проблеми ще станат парламент, правителство, министри, Европейски съюз, но не и общинските съветници и кмета. Удобно,но и много сбъркано.
Ако често сравняваме София с уредените европейски столици и се ядосваме, че няма ги достигнем, то трябва да сме честни и да признаем, че това зависи не от кмета и министрите, а от техните избиратели. В Европа знаят, че ако управлението е лошо, то се сменя на избори. И затова участват в тях, особено ако искат промяна. Там и кметовете знаят, че ако не ги харесват, хората ще ги сменят.
У нас след като три пъти избираха за кмет Софиянски, днес всички се стремят да се разграничат от неговия „модел”, който доведе до плачевни за столичани резултати.
Въпреки това отново избраха кмет и общински съвет, които с работата си през последните две години не направиха нищо за промяна на този модел.
По-точно всеки шести избра, а останалите пет го гледаха. Оттук нататък ще гледаме същата политика в София, ще слушаме същите обяснения,че на кмета все някой му пречи, докато не реши да зареже общината и да се кандидатира за премиер, отново „за да помогне на София”. Дали ще се осъществи това предизвикателство към интелекта на столичните избиратели, зависи от всички тях, също и от петимата, които не преизбраха софийския кмет и „гарантираната” от него листа за общински съветници.

Какво разбираме от тази статия?
1. Че има поне един политик в страната, който може да каже истината.
2. Че не се намери нито политик, нито "независимо" средство за масова информация, за да информира хората за проблемите около Борисов.
3. Че тези 15 % ще си го изберат и за премиер, ако останалите само гледат и псуват.

2 коментара:

Анонимен каза...

Има хора които са се опитали да информират общественността за "постиженията" на ББ и "специалистите" му и то 40 дни преди изборите.Но както се разбира,този уникален материал е скрит от ежедневниците и основните TV канали.Това може да се види на адрес: http://www.bezhaberie.com Срам за такава "демократична" държава.

Анонимен каза...

Да, просто и сега трябва да се намират начините това нещо наистина да попада в ежедневниците и основните ТВ канали, няма как иначе!....

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).