29 ноември 2007

Бойко и сноубордът

"За града" пише за поредното издевателство над столичани - ще затворят центъра, за да изградят метална рампа, висока 30 метра (10-етажен блок!), широка 35 и дълга 100 (футболно игрище). Плюс каквото трябва още около нея, плюс място за публика. Това ще стане с 14 тира, които ще докарат железарията от Швейцария и изсипят 600 тона сняг, за да се проведе състезанието.

Изданието задава и логичните въпроси: "Толкова ли няма места в София – даже и в центъра – където да се проведе тоя "Биг еър"? Не подхожда ли за целта градинката около Паметника на съветската армия, например? Хем мястото отдавна е любимо на скейтърите. Или в Зона Б-5, където постонянно никне цирк? Или край Зимния дворец в Студентския град? Или Борисовата градина? Или в Южния парк?"

Какво разбираме от тази новина?
1. Че явно трябва много да са го убеждавали нашия кмет, за да се съгласи на подобно издевателство над столичаните. Добре, че има метална врата в кабинета си, иначе кой знае дали нямаше да се чуе как го убеждават.
2. Че за две напукани плочки по изборно време Мартин Заимов отнесе глоба, но за хиляди жълти павета няма страшно.

2 коментара:

Анонимен каза...

Сигурно има амбиция като "бъдещ премиер" да взриви сградата на министерски съвет и да направи вместо нея showroom, само че не питайте на какво!

Анонимен каза...

"Софиянци негодуват заради задръствания, причинени от концерта на Риана


30.11.2007
По улиците на София беше изключително затруднено движението заради концерта на Риана, предаде репортер на БГНЕС.

Хората коминтираха, че петък вечерта е недопустимо да бъде блокиран центъра на София. Такива концерти се правят на стадион или в зала. Те дори казаха, че това затруднение ги кара да не отидат на концерта независимо, че е безплатен и го отчетоха като поредната необмислена изява на кмета на столицата Бойко Борисов. Той обвинява гражданите и държавните институции за тежкия трафик в столицата, а всъщност последните месеци той е човекът, който най-често по-различни причини е затруднявал трафика в София. Това беше коментарът и в претъпканото метро посока от площад "Света Неделя" към жк "Люлин". /БГНЕС
БГНЕС "

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).