05 декември 2007

Мълчанието на Бойко Борисов

Благодарение на наш читател попаднахме на уникален сайт: Безхаберие.

Ето какво пишат авторите на сайта:

Този сайт е регистриран в отговор на мълчаливия отказ и нежелание на основните национални медии да огласят едно отворено писмо до кмета Бойко Борисов. Чрез това писмо, подготвяно близо 4 месеца и с обемист снимков материал, сме се опитали да анализираме част от многобройните проблеми на София и сме убедени, че то трябва да стане достояние на всички столичани с активна гражданска позиция. Този материал, под формата и на фото-анализ е за непрофесионализма, некомпетентността, корупционните практики и безхаберието на столичната общинска администрация, както и на официалните институции ангажирани с коментираната проблематика. Представените проблеми, са малка част от общия хаос но с изключителна важност за всички столичани и коментарите към тях сме направили на база обемистата нормативна уредба в страната. Всички ние не трябва да забравяме, че цивилизованите страни притежават такива нормативни уредби, определящи, регулиращи и задължаващи реализацията на различни аспекти от съвременната градска среда. Как се справят общинските администрации по широкия свят може да се види от сравненията които сме направили, чрез прекрасните фотоси на българския фотограф Никола Груев и нашите снимки от жестоката Софийска действителност.


Какво разбираме?
1. Че има и други хора, които милеят за столицата.
2. Че на Бойко Борисов тепърва ще му се наложи да отговаря на редица въпроси, кой от кой по-неприятни

2 коментара:

Анонимен каза...

Жалко, че никога няма да му се налага да отговаря на тези въпроси, каквато крива паланка сме. Иначе отговорите биха възмутили в най-височайша степен и най-апатичните.

Топблог каза...

Бойко Бойкооооо

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).