10 декември 2007

Бойко Борисов и Петко Симеонов

Петко Симеонов е един от създателите на СДС. В интервю за "Дума" той казва:

Петко Симеонов: СДС ще си реши въпроса и без моите съвети. Ако от мен зависи обаче, не бих си партнирал с ГЕРБ. Бойко Борисов ми е много симпатичен, много приятен човек е. Дори мисля, че може да бъде и добър кмет.
Въпрос: Натискът на ГЕРБ върху старите десни обаче идва и от Европейската народна партия (EНП), на която са членове и СДС, и ДСБ и други партии.
Петко Симеонов: Голяма работа! Те искат тук да има граждански мир и да спазваме международните ангажименти. За другото им е все тая. Какво е един политик? Например Конрад Аденауер, който е кмет на Кьолн преди идването на Хитлер. Хитлер го затваря, а той е успял да избяга от концлагера. Това не е просто политикан като нашите, на които първата работа е да си вдигнат заплатите. Това е човек, който е политик. Който гине за каузата.
Бойко Борисов какъв водач на дясна партия ще бъде? Защото ГЕРБ без Бойко Борисов е булка без младоженец. Каква е неговата кауза и кога разбра за нея? Него арестували ли са го преди 10-и ноември? Били ли са го преди 10-и ноември? Той направил ли е едно рисково политическо нещо в живота си в защита на свои убеджения? Какви убеждения има той, има ли някакви убеждения?
Той може да служи, може да бъде началник, може да бъде подчинен - това му го признавам. Но не съм сигурен, че той може да бъде себе си.
Той би бил приятен за комшия - да си разхождаме кучетата, няма да ми прави мръсотия, няма да ми хвърля камъни в градината. Ще ми вика "Добър ден!", аз ще му отговарям. Може и барбекю да си направим... Но хайде... Да не го ограничаваме - може пък да се развие и да докаже, че има способности.Но досега той не е доказал нищо. Това, че има разни ордени от чужбина, нищо не означава. От чужбина други пък го наричат мафиот. Такива отличия могат да се вземат по списък и струват 100 долара, такава е цената и на хулите.

Какво разбираме от това интервю?
1. Че има политици, които не се страхуват да говорят за Бойко, но те са предимно пенсионери.
2. Че досието на Бойко, публикувано в Congressional Quarterly винаги ще изплува - то е като шамандура, която плува по "Цариградско море".

1 коментар:

Анонимен каза...

Това е вярно,че пенсионирани политици се изправят срещу Бойко Борисов.Но не е вярно това, че самия бате Бойко не може да бъде себе си!!
бате Бойко-псевдоним на Бойко Борисов.

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).