24 май 2015

Скромният човек

"Премиерът" бе на посещение при Папата.
Или поне така разбираме от нашите медии, макар че всъщност е в Рим, за да отдаде почит на делото на Св.Св. Кирил и Методий, а срещата на Папата с делегациите - от България, Македония и т.н. е израз на почит от страна на Папата към делото на светите братя - създаването на азбука, благодарение на която Библията и всички останали църковни книги са били преведени на език, различен от латинския, който е бил близък на славянските народ - църковно-славянския.

Ето какво казва "премиерът" по повод срещата:

На идиотския въпрос "дали някой от тримата свети отци - славянин, германец и латиноамериканец, е по-специален за него.":
"Не мога да дам такава оценка, скъпи са ми срещите и с тримата, но папа Йоан-Павел Втори... той действително излъчваше такава святост... Не мога да го забравя. Сега папа Франциск... е много добър човек. От него блика доброта. Всичко е от Господа, не зависи от мен.”

Разбира се, той не може да се стърпи и да не се самопохвали:

“Никак не е лесно и много държавни глави чакат с години да ги приемат, за България това е голямо предимство." иАз съм толкова скромен като човек. В случая отношението на папата е към целия български народ, това е към изключителното дело на светите ни братя Кирил и Методий, че сме дали писменост, може би много народи щяха да имат друга религия."

Какво разбираме от тези думи?
1. Че Борисов продължава със самовнушенията?
2. Че си вярва?
3. Че като истински хвалипръцко си мисли, че е скромен, а не се е замислил колко нелепо звучат думите му, казани пред истински скромния човек - Папата?

Няма коментари:

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).