29 април 2015

Разпоредил съм


Разпоредих на министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова служителите на МВР да напуснат незабавно офисите и студията на News7 и TV7. Призовавам за спазване на законността и обществения ред.
Научаваме от медиите, че Бойко Борисов е наредил на министъра на вътрешните работи да изтегли полицаите, които днес са осигурили влизането на съдия - изпълнител в студиото на ТВ7. И призовал за спазване на законността.
Не знам дали е законно министър-председателят да нареди на вътрешния министър да заповяда на служителите на министерството да не извършват служебните си задължения. Може да е законно, а може и да не е - не ми се рови в момента да търся. Не му е за пръв път на Бойко да дава такива спорни нареждания на принципа "Тук се слуша мойта воля!". Вместо да търся и да ровя по законите, по-удобно е да напомня за Андрешко и бирника, който беше тръгнал да защитава интересите на държавата, но в крайна сметка остана в блатото.
Е да де, ама Андрешко не беше министър-председател.
А нашето момче очевидно не му е стигнал един мандат да научи законите, едва ли и тоя ще му стигне, но поне да се научи да не се изказва неподготвен.

Няма коментари:

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).