10 март 2015

Простият не е обикновен простак, а е най-голям простак, когато е нависоко и му лъсва задникът

Четем, слушаме и гледаме из днешните медии какви ги е дрънкал "премиерът" пред външния министър на Германия. Ако бяхме преводачи от немски, сега бузите ни щяха да са все още червени, защото подобно излагане не е имало от времето на учителя на Бойко - Тодор Живков. Убедете се сами:

Борисов зове: Поне един германски автозавод да дойде у нас

Премиерът няма претенции дали ще е БМВ, "Мерцедес", "Порше". И "Фолксваген" ставал.

"Поне един автомобилен завод да дойде в България. Нямаме претенции дали ще е БМВ, „Мерцедес”, „Порше” или „Фолксваген.”
Бойко Борисов поиска от Щайнмайер поне един германски автозавод да дойде у нас. Снимка БГНЕС
Бойко Борисов поиска от Щайнмайер поне един германски
автозавод да дойде у нас. Снимка БГНЕС
Това каза на пресконференция в Министерски съвет премиерът Бойко Борисов след срещата си с германския външен министър Франк-Валтер Щайнмайер.
"Важно е да дойде цялостен автомобил да се произвежда в България. Можем да правим гумени уплътнения, стъкла, седалки, климатици. Видяхте колко българи работят в Германия. Можем да създадем такива условия тук и да останат в България и да си получават високи заплати", заяви Борисов.
Той изтъкна, че нашите задачи са свършени и сега чакаме "колегите" малко да помогнат и на България, защото времената са трудни.
"Говорихме да продължи да се увеличава броят на германските фирми в България. Потенциалът, който имаме, е много по-голям от това, което имаме в момента", заяви Щайнмайер.
Дипломат № 1 на Берлин обаче посочи, че за привличане на германски фирми е необходимо провеждането на реформа във вътрешната политика на страната, в съдебната система. Щайнмайер изтъкна и необходимостта да бъдат преодолени евентуалните пропуски при провеждането на конкурси за обществени поръчки, така че сътрудничеството с Германия да може да се засили още повече в областта на икономиката.
"Дадох карта на германския външен министър относно газовия хъб и възможността да докарваме газ от интерконекторите от Гърция, Азербайджан и от "Южен поток". Поне 4-5 доставчика можем да съберем от този хъб", заяви Борисов и добави: "Всичко съм начертал, дал и обяснил".


Какво разбираме от думите на "премиера"?
1. Че е започнал да се възприема като Тодор Живков, който се срещаше по този начин с Ханс-Дитрих Геншер и пускаше дебелашките си шеги, но дори Живков не беше толкова прост?
2. Че е толкова прост, та си мисли, че в България може да се произвеждат автомобили, защото сме били правили "гумени уплътнения"?!
3. Че, изнервен от събитията около Вучков, вече дрънка врели-некипели?

Няма коментари:

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).