04 септември 2014

Над хората с физически проблеми се присмиват само моралните уроди

Препечатваме статуса на Вени Марковски от Фейсбук поради фундаменталното му значение. За разлика от автора, ние сме убедени, че говорещият по телефона беше Бойко Борисов. Чуйте го и вие, сами решете дали е той.


"Някакъв човек, представен* в ефир от водещия Димитър Цонев, че уж бил бившият премиер Бойко Борисов, напада бившия министър на икономиката Драгомир Стойнев за това, че бил заеквал. Г-н Стойнев, когото не познавам, заеква леко (което почти не се забелязва), но това е без значение, защото говори много по-смислено от индивида, представен уж за Бойко Борисов.
Вижте целия клип или направо идете около 14:00 мин., както и после, в продължение на около минута след 16:35 мин., както и в 17:50 мин.
Напомням ви, че преди две години Комисията за защита от дискриминация откри** дискриминация в реклама на "Нестле", като в решението се казва "чрез рекламата е осъществен тормоз по отношение на лицата, притежаващи говорния дефект „заекване", чрез представянето му многократно в рекламата на сладоледи „Магнум Чи Чи". Известен факт е, че лицата, притежаващи който и да е от видовете заекване, обикновено се притесняват от този си проблем, а в случаите, когато той е показан в реклама, ги поставя в по-неудобно положение, посочват от там."
Това решение на КЗД беше предхождано от друго решение*** - на Национален съвет за саморегулация, Етична комисия на Република България, в което се казва "Етичната комисия е на мнение, че процесната търговска комуникация е в нарушение на чл. 4.1 от Националните етични правила за реклама и търговска комуникация в Република България.
„Чл.4.1. Търговската комуникация трябва да уважава всички аспекти на човешкото достойнство”."
Не мога да повярвам, че бившият премиер е в състояние да нападне по такъв грозен начин свой политически опонент - или когото и да е.
Вярно, че Борисов е нееднократно санкциониран от Комисията за защита от дискриминация, но това беше по времето, когато бе кмет.
Престоят му на "Дондуков" № 1 би трябвало да му се е отразило добре, а не зле.
Да ви напомня само някои от хората, които заекват, за да разберете как опитът за подигравка на човека, представен за Бойко Борисов, може да рикошира върху истинския бивш премиер: актьорите Роан Аткинсън, Хю Грант, Брус Уилис, Джулия Робъртс и др., политици като: Джо Байдън (вице-президент на САЩ), Уинстън Чърчил, гръцкият оратор Демостен и др., певци от сорта на Елвис Пресли, Кайли Миноуг и т.н., и др.п.
Представете си как готовият за бъдещ премиер Борисов започне да се подиграва със заекването на вицепрезидента на САЩ Джо Байдън на следващата среща на НАТО?!
Упрек заслужава и водещият, който остави човека, представящ се за Борисов да се намесва с реплики, да прекъсва Др. Стойнев, докато последният говореше. Не е професионално, а дори и Митко Цонев да е искал да постави бившия премиер в неудобно положение, пак не е правилно - спрямо госта му.
______
* - Казвам "представен", защото не мога да си помисля, че бивш премиер и с мерак да бъде отново премиер, може да се изразява по такъв груб начин към човек с говорен проблем.
** - Прочетете повече тук: http://news.ibox.bg/material/id_631888746
*** - Решението на НСС е тук: http://www.cross.bg/komynikatziya-bulgariya-reklama-1319126.html"

Какво разбираме от тези думи на Борисов?
1. Че се подиграва с физическия проблем на свой политически опонент?
2. Че когато е бил ученик, се е подигравал така със своите по-слаби съученици?
3. Че е късал крилата на пеперудите и е чупил крилата на малките врабчета?
4. Че ни показва, че да се подиграва с другите хора е любимото му качество?
5. Че ни се представи в истинските си краски - на дребнав, заядлив и изнервен хулиган, който се ядосва, че не е по-близо до опонента си, за да го набие?

Няма коментари:

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).