03 септември 2014

Русия е стратегически партньор за България

Бойко Борисов блести с откровенията си пред Мадам В.:

Смятам, че за България немският модел на управление е най-устойчив.
Какъв съвет ви даде г-жа Меркел?
- Нямам навика и не е признак на добра култура да се оповестяват разговорите на четири очи.
...
- Отбягвате отговора на въпроса какво ви каза Меркел в половинчасовия разговор на четири очи?
- Спечели си изборите, ела тогава при мен, и ще ви помогна.
...
Аз никога не си поставям летвата какъв да стана. (б.а. - вижте снимката вдясно) Но дори не това ме подразни в декларацията им, а изразните средства, които употребиха - че те не са кучета, които вземат трохите от трапезата на владетеля.
...
Имам една голяма молба - въпреки интереса на хората нека до 5 октомври, до резултатите на изборите нито един човек в ГЕРБ, включително и аз, да не си мисли за постове. 
...
Първо ще си направим държавата, после ще воюваме. Когато няма пари за пенсии, за майчинските, за финансиране на европейските проекти, откъде да намерим
200-300 милиона за армията?
...
Ние сме най-бедната държава и крайно време е и руснаци, и американци, и всички да разберат, че не може от най-бедната държава и от най-бедния народ само да искат.
...
- Смятате ли, че Русия е заплаха за националната ни сигурност и трябва да я третираме като враг?
- В програмата на ГЕРБ ясно и точно е казано - Русия е стратегически партньор за България, тя е огромен пазар за нашите стоки.
...
- Грешката, която няма да повторите във властта?
- През тази година и кусур време, в която наблюдавах коалицията БСП-ДПС-„Атака“, си направих извода - ще се опитам да не превръщам опозицията във враг. Това, разбира се, пак зависи от резултатите на изборите. Когато имаш висок резултат, можеш да бъдеш по-широко скроен, можеш да потърсиш в другите партии някаква подкрепа за политики, това създава и стабилност в страната.
...
Само ние и ДПС не сме поставили условия към някого. 
...
Аз съм доказал, че не съм реваншист.
...
Аз нямам влияние върху правителството.

Какво разбираме от това интервю на Борисов?
1. Че на фона на случващото се в Украйна, България наистина се показва и доказва като троянския кон на Русия в ЕС? Не в "добрия смисъл на думата", както каза руския посланик в Брюксел. Просто защото троянски кон в "добрия смисъл" не съществува. Троянският кон е символ на разрушения, на превземане на държавата (Троя) и на унищожаването на нейните жители. Вие си правете изводите дали и в случая "ген.л-т, д-р на науките" Борисов има предвид това или не - ние не знаем.
2. Че уж се държи възпитано, като не споделя какво са си говорили с Меркел на четири очи, но на уточняващия въпрос веднага издава четата? Помислете си как ще се чувства канцлерът Меркел след подобно неприятелско поведение?
3. Че както "никога не си поставял летвата" какъв да стане, така обявява (вижте снимката), че е готов да стане премиер, а в интервюто и обяснява защо няма как да не стане премиер?
4. Че отправя молба към себе си да не мисли за постове до 5-и октомври, след като от снимката се вижда, че той мисли, направо ламти за пост?
5. Че си мисли, че войната се води само тогава, когато държавата има пари и че някой ще чака България да забогатее, да се въоръжи и ще я нападне тогава?
6. Че с подобни изказвания насърчава руските апетити?
7. Че програмата на ГЕРБ очевидно е с анти-европейска насоченост, а знанията му за руския пазар и българския износ за него са не само повърхностни, но и направо ги няма? Защото иначе щеше да знае, че от Русия внасяме стоки на стойност 10 пъти повече, отколкото изнасяме? Или, ако знае, то ни лъже, за да си мислят, хората, че няма къде да мърдаме по отношение на Русия и се държи като васал, а не като премиер?
8. Че в прав текст ни казва, че ако няма достатъчно висок резултат, няма да е широко скроен и ще е отмъстителен?
9. Че ни лъже, че няма влияние върху правителството, след като на всички им стана ясно, че премиерът Близнашки оттегли военната Визия 2020 под негово нареждане, защото президентът защити министъра на отбраната си, а Близнашки го нападна?



Няма коментари:

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).