30 юни 2014

Бойко Борисов и "помощта" за банковата система "от ЕК"

Из медиите днес:
"Европейската комисия одобри схема за предоставяне на ликвидност на българските банки на стойност 3.3 млрд. лева. Механизмът ще предостави нужна и пропорционална ликвидност в контекста на външни за системата, небанкови обстоятелства, съобщиха от Европейската комисия тази сутрин, съобщава БГНЕС. На 29 юни българските власти поискаха одобрение за схемата, която ще предостави кредитна линия на българския банков сектор на стойност 3.3 млрд. лева и представлява форма на държавна помощ. Целта е да се отговори на спекулативните атаки, случили се през миналата седмица. ЕК оцени предложението и прецени, че то е съвместимо с правилата на Единния пазар на ЕС. Хоакин Алмуния, член на Европейската комисия, отговарящ за конкуренцията, приветства тази мярка за стабилизиране на българската банкова система."


Бойко Борисов, 28-и юни 2014 г., Фейсбук:


Бойко Борисов, 28-и юни, "Нова телевизия":
"И в тези седмица да приеме, ако трябва, стабилизиращи закони или решения за банковата система, да се изтегли допълнителен дефицит, да се направи допълнителен кредит, така или иначе вече сме задлъжнели, да се започнат преговори с фонда."

 
Бойко Борисов, 30-и юни 2014 г., Фейсбук:


 Какво разбираме от тези думи на Борисов?

1. Че същите, за които той каза, че "не могат да управляват и затова нямат право да преговарят с международните институции" са се договорили с ЕК?
2. Че не разбира какво означава да се "одобри схема за предоставяне на ликвидност на българските банки на стойност 3.3 млрд. лева."?
3. Че иска "международните партньори" да имат доверие в "заслужаващи ги управници"?
4. Че се прави на луд, като твърди, че благодарение на ЕК и "президентът Барозу" можем да избегнем "тежката ситуация", в която попадна банковата система, вкл. и с изказванията на самия Борисов от последните седмици? 
5. Че е забравил собствения си съвет от преди два дни, когато напоително обясняваше, че е най-добре "да се започнат преговори с МВФ"?
6. Че човекът нищо не разбира от финанси? 
7. Че желанието му за власт е по-голямо от осъзнаването, че не разбира за какво става дума в решението на ЕК, а именно: "На 29 юни българските власти поискаха одобрение за схемата, която ще предостави кредитна линия на българския банков сектор на стойност 3.3 млрд. лева и представлява форма на държавна помощ. Целта е да се отговори на спекулативните атаки, случили се през миналата седмица."

1 коментар:

Анонимен каза...

Разбираме, че "ЧОВЕКО Е ПРОЗД" !

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).