12 октомври 2012

Прокуратурата работи ли изобщо?

В интервю на зам.-главния прокурор Галина Тонева четем ужасяващи неща за българската прокуратура. Пускаме някои от тях тук, защото скоро ще имаме нов главен прокурор - посочен лично от Бойко Борисов и Цветан Цветанов.
Ето какво казва госпожата за делото "Сапард":

И днес трябва да признаем, че това е недоказуемо от гледна точка на събраните доказателства. Тоест, от една страна, има законодателен проблем, а от друга - желанието да бъде наказано действително извършеното, е довело до опит да бъде квалифицирано по по-тежко наказуем състав на престъплението. Очевидно колегите са сметнали, че просто да инкриминират едни документни престъпления ще изглежда доста несериозно пред обществото. Затова се е стигнало до квалификация по по-тежък престъпен състав, който всъщност не би могъл да бъде доказан на базата на събраното като доказателства и в досъдебната, и в съдебната фаза на процеса.

Какво разбираме от това интервю?
1. Че в прокуратурата работят идиоти?
2. Че това поведение обяснява защо нашите бандити са на свобода?
3. Че произволът, който цари благодарение на прокуратурата само ще се задълбочава все повече и повече с идването на власт на новия главен прокурор?

Няма коментари:

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).