31 октомври 2012

"Министър" Цветанов: за всеки подслушван харчим по 12820 лв. и 51 ст.?

"Министърът" на вътрешните работи Цв. Цветанов днес съобщи триумфално, че МВР било подслушвало само 7800 човека за тази година.

"Имаше много говорене, че хиляди са хората, които се подслушват и едва ли не – България цялата е опасана само в специални разузнавателни средства. Става дума за 0.1 % от населението - 7800 са подслушваните лица за 2012 г. Най-важното е тежката организирана престъпност да бъде по-малко", заяви вътрешният министър Цветан Цветанов пред "Нова тв".

 Какво разбираме от тези думи на "министъра"?
1. Че той не е направил елементарната операция деление? 100000000:7800 = 12820.51 лв.
2. Че е забравил, че парите за подслушване са двойно по-големи днес, отколкот при предишния министър?
3. Че дори да приемем най-благоприятния за "министъра" вариант, че от тези сто милиона, за СРС-та отиват около 30 млн., а останалите са "за заплати на служители и за техника и оборудване" (цитат по Румен Петков), то общата сума си е пак... 100 милиона на година.
4. Че е забравил: най-важното е не само "тежката организирана престъпност" да е по-малко, но изобщо престъпността да е по-ниска. А тя не е. Нито "тежката", нито "леката".

Няма коментари:

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).