27 октомври 2010

Бойко и реформите

Бойко обяснява, че реформите трябвало да се правят преди 2008 г.

Премиерът сравни реформите с преустройството в едно домакинство и зави, че като имаш пари сменяш уредите в дома. Реформа се прави също с пари, а не в безпаричие. Бойко Борисов все пак успокои преподавателите като каза, че работа за бъдещите инженери ще има с развитието на инфраструктурата и изграждането на големите енергийни проекти. Премиерът отново даде пример с големите борчове на държавата и заяви, че няма логика да се продава „Кремиковци” за 1 долар, а да се вземе заем от Японската банка, за да се прави пристанище в Бургас. „20 млн. долара ще платя, заради падането на йената по японския заем”, каза той. Борисов посочи, че „Цанков камък” е „паметник на глупостта” и плувен басейн, в който е налят 1 милиард, за да се произвежда месечно 8% от електроенергията от единия реактор на АЕЦ „Козлодуй”. „Това се трупа на нашата гърбинка”, заяви Борисов и обеща да повтаря тези примери „още 20 години”. По думите му в чужбина е престижно да си техник, а у нас се стараем да произвеждаме по-голям брой висшисти, за които не винаги има работни места. Според него, процесът ще се обърне – инженерите ще започнат да се връщат в България. Премиерът не пропусна да отбележи, че от проведените частични местни избори от 6 села ГЕРБ печели 4.


Какво разбираме от тези несвързани думи?
1. Че Бойко е решил да отмъщава на Костов с "Кремиковци"?
2. Че Бойко е свикнал да се оправдава винаги с другите и да търси на работата лекото и на баницата - мекото?
3. Че Бойко така и не е разбрал, вече година и половина на власт, че реформи се правят тогава, когато се налага, а не тогава, когато може.
4. Че Бойко не е разбрал каква е ползата от ВЕЦ?

Няма коментари:

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).