28 октомври 2010

Цветан Цветанов и далаверите на ГЕРБ

Вчера Цветан Цветанов се оплета като свински черва (по "Фокус"). Нашите бележки са вътре в текста, с такъв шрифт:

"Реализира се сценарий срещу политиката на българското правителство в борбата с организираната престъпност.

Ако има сценарий, значи има сценарист, режисьор, оператор - кои са те?


Това каза пред журналисти в кулоарите на Народното събрание министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов, предаде репортер на Агенция „Фокус”. Цветанов, подчерта, че относно операцията „Октопод” всичката информация е предоставена на журналистите, след като е направена реализацията.

Нормално ли е да се предоставя "всичката информация" на журналистите, а не в съда?

„Самият факт, че седем мерки на българския съд оставиха това лице вътре, затова, че считаха, че е опасен за обществото излизайки навън, и че може да влияе на свидетелите, естествено, че това според мен е нормалната обективна истина”, коментира Цветанов.

А самият факт, че осмата мярка го остави под домашен арест - това не ли "нормалната обективна истина"?

Цветанов добави, че разкриването на знакови поръчкови убийства в операция „Килърите” е неугодно за всички тези, които са превърнали в зависимост политици в България, които са били фактори в държавата. Вътрешният министър заяви, че в момента от РЗС се опитват да го вкарат в определен сценарий. „Не, аз ще си бъда същият, какъвто съм бил и преди публикациите, които изнася в момента Яне Янев,

Как ще бъде същият, когато е с шест апартамента по-богат?

защото съм поел личен ангажименти към всички избиратели, с които съм се срещал, когато сме изграждали политическа партия ГЕРБ. Този сценарий ще продължи, той ще бъде много тежък, и се надявам единствено на обективна журналистика.

Къде е тази журналистика, на която се надява Цв.Цв.? Да не би да има предвид блоговете - нашия, на Иво Инджев, на Веслина Томова и др.п.?

Нека да дадем - какви бяха реалностите, какви бяха сложните процеси, които са извършвани в държавата, и какво направи това правителство за тези 15 месеца?

"Хайде, нека всички да дадем и империалистите да спрем".

Нали не си представяте, че това не остава незабелязано и не търси консолидирането както на опозицията , както на криминогенния фактор, който естествено не иска тази политика да продължава.

т.е. според Цв.Цв. опозицията е равна на престъпниците? А какво точно е "криминогенен фактор"?

Когато хората виждат, че нещо се прави, когато полагаме неимоверни усилия и имаме политическа воля това да се случи, най-удобното е да изваждаш и да правиш тази компроматна война. Това съм го очаквал и недейте да смятате, че това е нещо ново за мен”, каза Цветанов.

Ако не е ново, защо му обръща внимание?

„Ако се бях договорил с Алексей Петров или някои от неговите партньори, в момента сигурно щях да бъда най-толерираният и най-уважаваният политик”, каза още Цветанов и заяви, че никога не е получавал предложения за подобна договорка.

Забележете, уважаеми читатели - това го казва най-популярният, т.е. най-уважаваният политик. Но това, че не е получавал предложение за подобна договорка, не означава, че подобна договорка няма. Просто той не я е получавал?


„За срещата, която изиска Алексей Петров в моя кабинет в министерството, аз знаех какъв е неговият стил на работа, затова на тази среща поканих преди това главния секретар, защото всичко, което се говори с този човек, искам да се говори в присъствието на трети човек, защото знам какви могат да бъдат манипулациите, каквито ги наблюдавам в момента.

Като знае, защо се среща с "престъпници"?

Знам, че тази атака ще продължи, знам, че тя представлява интерес, знам, че това е в момента най-доброто, което може да се води срещу българското правителство. Най-ефективната политика, която реализираме досега, е борбата срещу организираната престъпност и корупцията”, каза вътрешният министър.

Да, като гледаме икономиката, май е прав "министърът"...

Няма да позволя всеки да вади папки и да търси сензацията и манипулирането на общественото мнение и да дискредитира всеки един, който работи в интерес на обществото, заяви министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.

Как точно няма да го позволи? С арести на журналисти? Спиране на издания? Цензура в Интернет?

На въпрос относно информация в Сметната палата, според която през 2007 г. „Лев корпорация” е дарила 1000 лв. на ГЕРБ, Цветанов каза: „Има регистър, има фирми, които са направили дарения, съгласно българското законодателство. Много са били дарителите на ПП ГЕРБ. Ако се установи, че криминален субект е финансирал кампанията, естествено че ще бъдат върнати тези дарения. Това, което ние сме предприели в момента на получаването на тези дарения е, че ние бяхме единствените, които подписаха допълнителните декларации, които подадоха всеки един от дарителите.
Цветанов заяви, че дарението от „Лев корпорация” ще бъде проверено и ако трябва - ще бъде върнато."

"Лев корпорация" кримнален субект ли е, че да се връщат парите им?

и още:

"Обвиненията на РЗС са сценарии на Алексей Петров, които той реализира чрез неговите говорители. Това каза пред журналисти в кулоарите на Народното събрание министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов, предаде репортер на Агенция „Фокус”. Попитан дали познава столичния общински съветник Андрей Иванов, Цветанов каза, че го познава като служител на МВР и като член на ГЕРБ. Андрей Иванов е бил една от спряганите кандидатури за председател на Общинския съвет.

И министърът не знае, че г-н Иванов имал 43 имота?

„Нямам никакъв общ бизнес както с депутатите, така и с хора, които в момента ще се въртят около публичното пространство на Яне Янев и около неговото виртуално пространство”, каза вътрешният министър.

Виртуално пространство = Интернет?

Относно инцидента в село Шума, Цветанов каза, че е действано по постъпил сигнал от телефон 112. „Когато колегите са отишли на място, са снели обяснения от дамата,

Дама в село Шума? Въдворена? Роднина? Милиционер?

която е подала сигнала. Проверката е установила, че автомобилът, който е бил на мястото, е на криминално проявено лице. Какво трябва да направи полицията оттук нататък – да изясни случая или да затворим страницата, попита министърът.

Какво от това, че автомобилът е на криминално проявено лице? И какво означава "криминално проявено лице"? Ако е такова лице, защо не е в затвора? Къде гледа министърът?

По думите му - ако автомобилът е бил репортерски, и е имал съответния надпис на медия, може би е нямало въобще да му се обърне внимание, защото е щяло да е ясно, че репортери от дадена медия отиват да снимат."

А ако не е репортерски, но снима? Ще му обърнат внимание?

Всичко е ясно вече, нали?

Няма коментари:

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).