31 октомври 2010

Бойко: Аз няма да съм президент, друг ще е!

Нашите анализатори ни изпратиха следния текст, който дойде още в събота, но го публикуваме днес, защото полицията е започнала да следи активните връзки към blogger.com и не искаме някой да пострада заради изразено мнение.

Премиерът Бойко Борисов заяви в Русе в отговор на журналистически въпрос, че президентът няма право да се занимава с политика, съобщи БТА.
"Президентът няма право по конституция да се занимава с политика, затова, когато питате за политическия му проект, би трябвало да кажете: "нарушаващият конституцията президент", каза Борисов.
На въпрос за личностите около проекта на президента, Бойко Борисов попита "какво искат да възродят: спирането на еврофондовете ли; или това, че магистрала "Люлин" е водела до никъде, години наред е нямало нито една магистрала; или корупцията и организираната престъпност". По тези въпроси правителството се справя и то успешно, отбеляза премиерът.
Той коментира, че знае какви кариеристи са тези личности, за които е прочел във вестниците, че са около проекта на Георги Първанов. "Те не са "АБВ", а "ЮЯ", заяви Бойко Борисов. Според него няма по удобно формирование за ГЕРБ от това, за което се говори около Георги Първанов. (според "Дневник")


Какво разбираме от това нехарактерно за "премиера" изказване?
1. Че Бойко на практика реши с изказването си въпроса дали ще се кандидатира за президент?
2. Че така подлага динена кора на Цв.Цветанов?
3. Че е започнал да се нервира от инициативите на президента?
4. Че е забравил как се тръшкаше пред същия този Първанов, за да си получи звездичката на генерал от МВР?

1 коментар:

Лилия каза...

Не мога да подлагам на съмнение или да коментирам изказване на личност, доказала мъдрите си ходове.Щом е взел дадена позиция ,значи има реални съображения, които само времето ще докаже.

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).