01 март 2010

ВиК спецът Бойко Борисов

Онзи ден Бойко казва:


Бойко Борисов: Аз винаги съм се озадачавал защо и как една новина влиза в общественото внимание, замествайки примерно друга, която за мен е много по-важна. Във вчерашния ден в Габрово ние наливаме 123,5 млн. лв. за пречиствателни станции, екология, водоснабдяване и канализация на града. От 18 век не е сменяна канализацията там. 123 млн. европейски пари...


Наш читател пусна този коментар:

"Елементи от канализацията в Габрово са сменяни множество пъти след 18 век, независимо началото или края му!!! Със сигурност имаше мащабна подмяна на канализацията (тръби) през лятото на 1999 година. Възможно е да е имало и други дейности след това. През 18 век град Габрово въобще не е съществувал на територията на днешно Габрово!!! Който се съмнява, да отиде там и да види къде са новите сгради, къде са старите, къде са новите квратали, каква ВиК и окабеляване има!"

Какво разбираме от казаното от "премиера"?
1. Че не знае историята?
2. Че не знае, че XVIII век е от 1700 до 1799 година?
3. Че по времето, когато Моцарт е писал опери и концерти, прадядото на Бойко Борисов е гледал овце по поляните край Банкя?

(коригирано след бележка от 100ян)

1 коментар:

100jan каза...

Само една поправка и към вас, уважаеми )) През 18 век канализация има на много места в Турската империя. Още римляните страят такава. Например в Пловдив римската канализация все още функционира, дори е в мрежата на ВиК. Впрочем, това се разшифрова като водоснабдяване и канализация. Водоснабдяване също има от онова време. Друг е въпросът дали Габрово може да се похвали точно с това. Но ниската обща култура на ББ никак не оправдава и вашата такава.

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).