06 декември 2009

Румяна Желева - европейското изпитание на "премиера" Бойко Борисов

След последното предаване "Сеизмограф" на всеки вече е ясно, че кандидатурата на Румяна Желева за еврокомисар е голямото изпитание за нашия "премиер". Ако не сте го гледали на живо, можете да прочетете стенограмата тук.

По-интерсните моменти:

Андрей Ковачев, ГЕРБ: Ресорът е най-видимият ресор или най-видимата европейска политика, която ЕС представя пред другите държави, трети държави или пред цялата планета.

НЕЗАДАДЕН ВЪПРОС: Кои са тези други държави и кои са тези трети държави? А пред цялата Вселена кой ще ни представлява?

Андрей Ковачев: Аз смятам ресорът, че е много добър. Изключителен исторически шанс за България, между другото, да стигне до места, докъдето ние никога не сме си помисляли, че българското име може да стигне и то с положителен сигнал. Защото невинаги политиките са еднозначни. Има и европейски политики, които не се приемат положително в други части на света. Но хуманитарната помощ просто няма начин да не се приеме по положителен начин, защото подаваш ръка на бедстващи хора.

НЕЗАДАДЕН ВЪПРОС: Г-н Ковачев, преди години един друг временен политик твърдеше, че българското семе няма да роди друг председател на Общото събрание на ООН. Вие вървите уверено по неговия път. Внимавайте в следващата професия да не продавате пешкири. А да се твърди, че ще стигне българското име с положителен сигнал, защото подаваме ръка на бедстващи е чиста проба наглост. Ами ако, недай Боже, г-жа Желева не се справи със задачата си? Нали разбирате, че "българското име може да стигне и то с отрицателен сигнал"?

За още бисери от страна на г-н Ковачев, четете интервюто.

1 коментар:

petarpetrov каза...

Събудих се тази сутрин в 5 часът сутринта (uk time) станах за работа и докато си миех зъбите пуснах BBC светови новини.
имаше мн интересна дискусия между германски, френски, полски, и английски дискутираха избора на новите комисари за европейски комисари.

Разговора се въртеше около кой е загубил и кой е спечелил от номинациите
и докато си пиех кафето чух нещо което ме накара да ми преседне и кафе и кроасан и тн

говореше се за кого се съмняват и на кой нямат доверие от номиниране и познайте кое име изникна ................................. Румянчето

казаха и бегло за румънския кумисар ама бегло

нашето Герганче го споменаха 3 пъти

до там ли я докарахме тая кифла да ни излага пред европа



По-късно седнах и гледах на 4ри очи с цветито
и кво да видя тя там
и се загледах в неиното представяне
ми то горкото мн е зле
не може да говори добре
не може се изразява
не му тече мисълта правилно (ако има такава)

боже(или Бойко) опазини от тая простотия
ама май не можеш щото и ти бликаш от нея

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).