01 декември 2009

Бойко в своя свят

Бойко Борисов, "премиерът" на България забърка поредните каши, този път е публикуван и в сайта на Неговия Министерски съвет:

Бойко Борисов: То и в момента българските пенсионери получават близо 40% от бюджета на държавата, така че мисля, че повече от това не може да се направи. Нека да не забравяме, че само преди няколко месеца, от юли месец им вдигнахме пенсиите.

Наш коментар: Бойко, Бойко! Пенсиите ги вдигна Станишев, от 1-ви юли. Ти стана премиер по-късно. Или вече забрави това?

Водещ: Новият президент Ромпуй ще идва тук в София, нали така беше?
Бойко Борисов: Мисля, че и с новия премиер на Белгия беше по протокол, но просто имам толкова много работа тези дни, че ...
Водещ: Така беше. Някъде, мисля средата на декември беше?
Бойко Борисов: На 14 декември, ако не ме лъже паметта, но ние имаме на 8-9 с премиера на Баден-вюртенберг, е готова машината за метрото за 15 млн. евро, просто огромно съоръжение, което вече няма ...
Водещ: За какво е тази машина?
Бойко Борисов: Която прави тунелите под София. До сега една машина ходеше първо в едната посока и после се връщаше в другата. А тази на веднъж ще прави двата тунела, така че това е едно сериозно мероприятие. След това имаме Конгрес на ЕНП в Бон, после Съвета в Брюксел, срещата на върха в Копенхаген за климатичните промени – много е наситена програмата декември.

Ало, премиера! Не знае кога ще идва президентът на Европейската комисия или премиерът на Белгия, а сигурно и не прави разлика между двамата, но знае кога ще идва премиера на Баден-Вюртенберг, с машината за метрото. Стегни се, бе, човек - друго ти е нивото, а не на машинист от метрото!

По-рано Борисов заяви за проекта „Бургас - Александруполис": "Какво е енергийното на този проект в България? Имаме една тръба, по която върви петрол - от едната страна руснаците си продават петрола, а от другата гърците получават петрол, а ние имаме само тръба. 30 милиона ни е изгодата от този проект?"

На специалиста по тръби Борисов може да му се предаде цяла лекция за ползата от инфраструктурни проекти, но явно няма смисъл, щом за него 30 милиона не са пари. Той е свикнал с повече да работи, покрай другарката си, с която живеят на съпружески начала, защото не им е останало време да отидат до общината за един подпис.

Какво разбираме от цялата тази история?
1. Че Борисов е плюл на отношенията ни с Русия?
2. Че е плюл на отношенията ни с Гърция?
3. Че и за Сърбия, Италия, Хърватия, Франция и др. европейски страни не му пука?

1 коментар:

sorcerer каза...

Ван Ромпуй е президент/председател на Европейския съвет, а не на Европейската комисия (там е Барозу).

Иначе тук има един клип, в който всяка дума е бисер:

http://eubg.eu/Public/Video/Otkrivane%202009.avi

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).