21 ноември 2009

Бойко бие гаджето на дъщерята на Цветелина

Вчера министър-председателят даде брифинг за медиите:

Журналист: Какви контакти поддържате със съмнителни субекти и кой е Стенли?

Бойко Борисов: Кой е Стенли. Питате ме, че някой е казал да ме питате кой е Стенли, а кой е Чики или Пики? Кирил Добрев да каже кой е този Стенли. Той има ли име, има ли фирма, какво е направил?

Журналист: Свързано ли е лице с прякор Стенли с поръчките за строежа на столичното метро?

Бойко Борисов: Аз не знам за такова лице. С прякор Стенли аз не познавам човек.

Журналист: Познавате ли хора, които участват в поръчки за метрото, и дали те свързани ли са по някакъв начин с Цветелина Бориславова?

Бойко Борисов: Просто не мога да разбера какви са тези въпроси. С клевети не се занимавам. Ако някой е преценил, че има проблем с някакво лице, да е отишъл и да е внесъл в прокуратурата всички сигнали. Добрев, ако има съмнения или данни за нарушения, отива и ги внася при прокурор и с това се приключва случаят. Направили сме 24 км метро. Десетки фирми участват в това метро. За коя отсечка, за коя станция става въпрос? Ще отговоря на всеки въпрос, когато ми бъде поставен конкретно. Кажете името на този човек.

Журналист: Името е Стоян Сарийски. Той е наричан Стенли.

Бойко Борисов: Ще ме извиняват колегите кметове. Дано не се оплаквам, но беше гадже на дъщеря ми. И я заварих плачеща една вечер и го набих.

Запитан дали лица и фирми, участвали в проекта за столичното метро, са свързани с приятелката му Цветелина Бориславова, Борисов изнервено рече: “Не мога да разбера какви са тези въпроси, аз с клевети не се занимавам. Много съжалявам за тона”.
"Вие ми се подигравате", заключи той и обиден на медиите, напусна Гранитната зала.


Какво разбираме от тези несвързани думи на "премиера"?
1. Че вече успяха да го хванат в крачка?
2. Че този психически срив показва, че Борисов е уязвим, напук на твърдението на журналистките за неговата мъжественост?
3. Че въпросният Стенли може да е огледалния образ на Красьо Черния, но в софийското строителство?

2 коментара:

Анонимен каза...

Доведената дъщеря на столичния кмет Бойко Борисов - Ралица, от спътничката му в живота и акционер в “СИБанк” Цветелина Бориславова уреди приятеля си и съдружник в разложката фирма “Бул лес строй” Стоян Сарийски-Стенли с участие в поръчка за 50 000 000 евро за изграждане на столичното метро. Връзката с фамилията на неформалния лидер на ГЕРБ и управник на София вкара съдружниците Стоян Сарийски, Иван Стойчев и Антон Гешев в нашумялата строителна фирма от Пиринско в големите пари и те захвърлиха местния си бизнес и се съсредоточиха в изграждането на софийското метро като подизпълнител. За капак и осигуряване на безоблачното бъдеще на младите Ралица и Стоян тъщата Цв. Бориславова отпуснала голям кредит за купуване на тежка механизирана техника и камиони за справяне с поръчката. Б. Борисов ги е уредил, “Бул лес строй” нито отговарят, нито могат да изпълнят изискванията по строителството. В Разлог срещу фирмата има издадена заповед от РДНСК за събаряне и на двата й бетонови възела, коментираха бизнесмени от община Разлог. Сигурни сме, че и бетоновият център на околовръсното в София на “Бул лес строй” също е проблемен, тъй като излиза на тротоара, но кметът Б. Борисов ги пази, довериха столични предприемачи.
Репортер на “Струма” установи, че фирма “Бул лес строй” е в тежко финансово положение в момента, няма работа и се задъхва да обслужва банковите си кредити. Единствените им останали два обекта са им дадени им от Б. Борисов - отсечката на метрото “Надежда”, където са подизпълнители на турската фирма, спечелила търга. Според управителя Ив. Стойчев с тази поръчка са се подсигурили с работа за 4 години. Подготвят и строителството на жилищни сгради в квартал “Младост”. Този месец изплатиха заплатите на работниците си за ноември миналата година. Хората са притеснени, че въпреки подкрепата на столичния кмет, фирма “Бул лес строй” върви към фалит, но никой не ни казва истината. Който недоволства и иска много да знае, му се сочи вратата, затова всички си мълчим, коментираха работници.
Дъщерята на Цв. Бориславова - Ралица, е по-голямата, за сестра й Веселина се писа, че ще се омъжва за един от управителите на “Балкан стар”, вносител на автомобилите “Мерцедес” в България. Ралица е магистър по обществени науки, завършила е в САЩ. Децата на Цв. Бориславова са от първия й брак със сина на бившия член на Политбюро на ЦК на БКП Иван Абаджиев - Стефан.

Анонимен каза...

Не му бях фен. Но той изглежда наистина се заигра и започна да се вживява в ролята си на спасителя премиер на БГ. И определено намирам, че резултатите са на лице. Вече по-искрено си върши работата. Ако е и малко по-честен пред себе си има надежда да поправи старите си мутренски престъпления и да изведе страната ни от кризата. А кризата в нашата страна не е толкова икономическа, а морално-политическа. За сега показва, че умее да се корегира - отслабна, започва да добива маниери и по-бързи, отработени реакции. Да се надяваме, че наистина иска да промени нещо в гнусните ченгесарски кръгове-октоподи, които затриват страната. А такива като Стенли ги има във всички общества по света. Едно не може да се отрече на премиера ни, че има 6-то чувство за хора и ситуации. Стискам му палци, защото има шаанс да спечелиме всички около неговия хъшлашко безпардонен израз.

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).