13 юни 2009

Бойко и Цецо

Днес Бойко Борисов блести с отсъствието си в "Дарик радио". Вместо него там се изявява Цветан (Цецо) Цветанов. Вижте сами някои "бисери", с кратки коментари от нас:

Щял да търси консенсус за преодоляване на кризата... "Защото днес икономиката нямаше да бъде в това състояние, ако имахме адекватна политика за средния и малкия бизнес. Така, че в тази посока има доста неща, около които бихме могли да потърсим политическия консенсус. Също така за развитието на ядрената енергетика, свързано в енергетиката като цяло."

А ние си мислим, че рецесията в България е в резултат от световната финансова и икономическа криза. Оказва се, че според Ц.Ц. не е така?

"Цветан Цветанов: Всеки, който е подписал или е разпоредил и е ощетил държавата, естествено, че ще се търси наказателната отговорност, независимо дали той е министър, дали той е зам.-министър, дали той е служител.
Водещ: Но ще го правите по общия, сега действащ ред, не с извънредни мерки.
Цветан Цветанов: Разбира се. Но ще има мерки, които ще бъдат начертани като краткосрочни. Било то промяна в НПК, в НК."

Ц.Ц. явно не е чувал, че наказателните закони нямат обратна сила, т.е. каквито и промени да предвидят в НПК и НК, те не могат да се приложат за действия до момента на промените.

"Водещ: Защо не влезе в листите? Веднага четох коментари, че се съмнява в победата, че не иска да поема риска.
Цветан Цветанов: Ако той се съмняваше в победата, той щеше да участва в тази кампания като водач на някоя от листите."

Дали истината не е друга? Бойко се съмнява, че ще стане премиер, но не иска да остави удобното кметско кресло в замяна на простото депутатско такова? Сигурно е, че той не иска да е депутат, защото преди четири години се отказа точно от депутатската банка. Ако не е премиер, ще е един от 240 човека, а така е "кмет"? Така че, той си се съмнява в победата, това е логично?

Водещ: Какво отговаряте на думите на Доган в изборната нощ? Бяха тълкувани в пресата директно по адрес на Бойко Борисов и ГЕРБ, че мутризацията в политиката е най-страшна. Даже той беше доста по-краен. „Мачовци”, „Кого си победил, бе?”, „Да имаше един депутат повече, да мислиш, че си алтернатива”, „Или не си в час, или представяш желаното за реално”. Какво ще кажете за Доган?
Цветан Цветанов: Аз направих коментар по тези думи на г-н Доган. По всяка вероятност той визираше БСП. Не знам защо всички се насочиха към ГЕРБ. Той каза, продължението от финала, който направихте сега в цитата, с един мандат са ни победили и смятат, че са елит, мачовците на мутризацията.

За това народът е казал: "Ти го плюеш, то вика "дъжд вали!". БСП очевидно не са казвали, че са алтернатива на сегашното управление, но за Ц.Ц. е неизгодно да признае, че народът си мисли за лидера му като за мутра?

Какво разбираме от това интервю?
1. Че Ц.Ц. е копие на Б.Б.?
2. Че в ГЕРБ загърбват неудобните въпроси?
3. Че ще искат премахване на законите?

2 коментара:

Анонимен каза...

ГЕРБ - Граждани за Европейско Развитие на Бандитизма !! Какво е ГЕРБ ?? Сдружение на мутри, мафиоти, трафиканти, охранители и изнудвачи /ВИС, СИК, ИПОН и т.н./, милиционери и чалгаджии !!! ТОГАВА има ли нещо за чудене, че и други олигарси - разбирай далавераджии и обирджии, ще се прилепят към мафиотската организация на ГЕРБ ?? Бай БОЙКО Борисов е прост, нискокултурен и зависим мафиот. Зависим от ГОЦЕ и червената мафия. Дали Партийната му книжка още е у ГОЦЕ Първанов ?? Сигурно е така, след като преди години отказа да се деполитизира !!!
КОБУРГ ВЕЛЧЕВ

Анонимен каза...

Използвайки полето за коментар, бих желал да споделя свои виждания по актуални въпроси, свързани с МВР и доминиращата роля на ГЕРБ в бъдещето управление на България.
Никъде ясно и категорично не видях, не чух и не прочетох, как ГЕРБ ще отговори на справедливите искания на служителите на МВР. Какво и как ще отговори ГЕРБ на корупцията по високите етажи на МВР. Ето един пример: за да започнеш работа в системата на МВР, т.е. да бъдеш назначен, независимо, че успешно си издържал всички възможни тестове, е необходимо: 1. много сериозна връзка, като например - партиен функционер на възлов пост или действащ и навътре в далаверите и кражбите депутат. В най-лошия случай - министър. 2. Всяко ОДП си има миза. Напр. в по-заможните и икономически читави райони е между 5000 - 10 000. За по-западналите райони - шефът на ОДП прибира 3000 - 5000. Корупция в системата има. Тя е там, от където и където се завъртат големи пари, проститутки, наркотици.... далавери. На всеки му правят впечатление какви къщи и коли имат шефовете на вътрешното министерство. НО ПРАВИ СЪЩО ТАКА ВПЕЧАТЛЕНИЕ, ЧЕ РЕДОВИТЕ, БИЛО ЦИВИЛНИ, БИЛО УНИФОРМЕНИ ПОЛИЦАИ, ЕДВАМ СВЪРЗВАТ ДВАТА КРАЯ. КАТО ПРОШЛЯЦИ СА. БЪЛГАРСКИТЕ ПОЛИЦАИ НЯМА НАЧИН КАК ДА ИМАТ САМОЧУВСТВИЕ НА ЕВРОПЕЙСКИ ПОЛИЦАИ, ЗАЩОТО ЛЕКЕТА, НИКАДЪРНИЦИ, ПОЛИТИЧЕСКИ МИЖИТУРКИ И ГЛУПАЦИ СА СЕ ОКОПАЛИ НА ОТГОВОРНИ РЪКОВОДНИ ПОСТОВЕ В МВР И ВЪОБЩЕ НЕ ГИ ИНТЕРЕСУВА РЕДОВИЯТ СЛУЖИТЕЛ. И ТОЧНО ТЕ ПОДРОНВАТ АВТОРИТЕТА НА ИНСТИТУЦИЯТА.
Какво стана с парите за облекло на българските полицаи. Заповед има - парите изядени и изпити по банкети. Полицаите голи и боси, шефовете - сити.
В най-корумпираната институция - съд, респективно Съдебна система - пари за дрехи получива преди месец в размер на 1600-1800лв. ДАНС - и те получиха - 600-700 лв. на калпак. За полицаите - среден пръст.
Стига с този двоен стандарт в тази скапана псевдо държава!
КАК ГЕРБ ЩЕ ОТГОВОРИ НА ТОВА ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО?!?!?!?!?! КАК ГЕРБ ЩЕ ВЪРНЕ БЪЛГАРСКИЯ ПОЛИЦАЙ НА ЗАСЛУЖЕНОТО МУ МЯСТО СРЕД ПОЛИЦАИТЕ В ЕВРОПА?!?!?!?

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).