14 май 2009

Бойко и страхът от решението на кризата с боклука

Вчера цял ден по БНР Бойко се оплаква, че правителството му изземавало функциите. И нито един журналист не се осмели да го попита дали това не се дължи на факта, че той сам е абдикирал от функциите си на кмет. Точно поради тази абдикация блога за Бойко го наричаме "кмет" в кавички.

Ето историята накратко:
Премиерът Сергей Станишев сложи край на кризата с боклука с приемането на закона за управлението на отпадъците. Столичния кмет Бойко Борисов заяви, че кризата е била измислена. „Причинената криза има една единствена цел - да се дадат 10 милиона на Вълка”. На въпрос, какъв е изходът, Борисов заяви, че изходът са изборите.
„Безспорен факт е, че кризата с боклука е умишлено създавана през годините”, каза още кметът на столицата. Относно днешното заседание на Министерски съвет за проект на закон за управлението на отпадъците в София, Борисов го определи като цирк. Министърът по европейските въпроси Гергана Паси заяви, че законът за управление на отпадъците на София е приет от кабинета. Тя посочи, че още в началото на година е предупредила Министерски съвет, за евентуална процедура на Европейската комисия срещу България във връзка с лошото управление на отпадъците в София, която може да бъде задействана през лятото - „доколкото ние излизаме извън всякакви срокове, в който този проблем, трябва да намери решение”, уточни тя.

Какво разбираме от казаното от "кмета" по БНР?
1. Че Борисов е силно притеснен от възможността държавата да реши проблема, който той наследи от Софиянски, но за чието решение не направи нищо.
2. Че се опитва да ни накара да забравим, че е кмет от 2005 г.
3. Че за него санкциите от страна на ЕК ще са наказание за държавата, а не за него.
4. Че цялото поведение на "кмета" не е циркаджийство, а свинщина, защото едва когато заработи Кризисния щаб София бе почистена и в момента е значително по-чиста, отколкото по времето на концесиите на Бойко Борисов.
5. Че никой не смее да го попита защо плаща повече на новите концесионери, при това с 20 млн. лева повече?

2 коментара:

Анонимен каза...

"Градски вестник" (office@zagrada.bg) съобщава:
Бойко Борисов с пукнат глезен и в гипс
Счупил си десния си крак, докато ритал следобед, както обикновено. Лежи в правителствена болница
Столичният кмет и лидер на ГЕРБ e със счупен и гипсиран крак. Той е счупил десния си глезен, докато играл традиционния си футболен мач по обед. Освен това има скъсани мускулни връзки. Борисов лежи в Правителствена болница.
За инцидента, сполетял Борисов, се разбра по време на конференция с участието на бившия президент на Франция Валери Жискар Д`Естен.

Агенция "Фокус" съобщава:
Лидерът на политическа партия ГЕРБ e със счупен крак. Това стана ясно по време на конференция с участието на бившият президент на Франция Валери Жискар Д`Естен, предаде репоретр на Агенция "Фокус". В тази връзка бившият френски президент заяви: „Дойдох да се срещна с Борисов, но следобеда той не присъства. Трябва да си зададем въпроса дали това, че спортния му следобед не е протекъл добре е по-важно, от това резултатите на изборите да са лоши. Няма ли да е по-добре да пренебрегне спортния инцидент, за сметка на резултатите на изборите?” (Веселина ФОТЕВА)

Съчувствам му за травмата и причиненото страдание, но отново и отново се питам кога работи (не с устата си) "кметът". "Няма ли да е по-добре да пренебрегне спортния инцидент, за сметка на" истинска работа по проблемите на София и софийския боклук.
Ще попита ли някой журналист "кмета" след първата, предизборната копка на т.н. завод за боклука има ли и втора - реална, има ли определен с конкурс изпълнител, открито финансиране, проектна готовност и разните други законови изисквания за започване на строежа, който ни обещава от пет години.

Анонимен каза...

Агенция „Фокус”:
В МОСВ още не е постъпил ясен финансов анализ на проекта за завод за отпадъците на София
В Министерство на околната среда и водите (МОСВ) все още не е постъпил ясен финансов анализ на проекта за изграждане на интегрирана система за третиране на отпадъците на София, който да докаже тази част от инвестицията, която ще се поеме от Оперативна програма „Околна среда”. Това каза пред Агенция „Фокус” говорителят на Националния кризисен щаб и зам.-министър на околната среда и водите Чавдар Георгиев.

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).