01 март 2009

Бойко и земеделието

Вчера в сатовченското село Слащен Бойко казал (според "24 часа" и "Труд"):
"Ако ви излъжа, изгонете ме с камъни. За мен и Хасан, и Иван имат едни проблеми. Не вярвайте на ония, които ви казват, че мразя българомохамеданите, че искам да ги избия или изселя."
..."20 г. сте мамени, а се оказа, че във вашето село, където основното препитание е тютюнът, не е усвоен и лев от еврофондовете. А Европа забранява пушенето и ще спре субсидиите за отрасъла."
...Той обвини управляващите, че не са положили усилия за развитие на алтернативното земеделие в Гоцеделчевския край. Според него Ахмед Доган си е заплюл всички подобни на Слащен села, където има джамия, и смятал, че хората ще са му верни безкрай, без да се грижи за тях. "Нарочно ви държат бедни и плашливи, за да не може сами да вземате решения", увери Бойко.
...Той призна..., че много-много не ще да се впуска в приказки, защото в залата имало журналисти, а вече го хванало страх да не се повтори чикагската история.
"Проблемите, по които сме се събрали, за тютюнопроизводството, направо ще ви кажа, че са нерешими. Тютюнът няма бъдеще в ЕС и който ви казва, че субсидирането може да продължи - просто ви лъже."

Какво разбираме от това?
1. Мислехме да коментираме думите на Бойко, но следващото изречение в информацията в "24 часа" е отлично: "В сатовчанските села вирее само тютюн. И не може да се развива алтернативно земеделие", обясни Иван Сабахлъков от местното земеделско сдружение.
2. Бойко, Бойко, и Господ няма да може да опази България, ако вземеш властта, щом не знаеш какво къде се произвежда.
3. Сигурни сме, че Бойко ще построи мостове и там, където няма реки, а ако трябва - и реки ще прокара. И училища и детски градини ще издигне, а ако няма деца, ще ни ги направи. Нали началникът му така ни оправя 800 дни, той няма да остане по-назаде, както казват в Банкя.
4. Алооо, Бойко: Европа не забранява пушенето, а забранява пушенето на обществени места. Тютюнопроизводството си има бъдеще - точно както си има бъдеще и пиенето на алкохол, а и говоренето на глупости от страна на политиците.
5. И да не говориш много, достатъчно е две изречения да кажеш, за да лъснат твоите "качества", "кмете".

6 коментара:

Анонимен каза...

Доколкото знам Бойко Борисов е заклет пушач, любител на пурите!?

Но ако трябва да се върна на темата - той не знае тръбите за парното и газта от къде минават, вие го тормозите за земледелски култури. Нали всички оттът околовръстното са му селяни и не го е грижа за тях.

Анонимен каза...

Че той, самият Бойко, нали живее отвъд околомръсното?

Анонимен каза...

Каквото и да каже Мутафчиев, той изкара цяла седмица в Раковски и се видя, че няма алтернатива, нямат какво да кажат на хората там, защото за четири години не са направили един мост в Раковски, категоричен беше Бойко Борисов.

Анонимен каза...

Бойко ще им прекара и река....

Анонимен каза...

Красимир Боев пише във "Всеки ден":
"Чудя се също как ще реагира истинският лидер на ГЕРБ - Бойко Борисов. На няколко пъти той обяви, че ще реже глави, ако дори само му замирише на корупция. В ситуацията с най-верния му човек Цветан Цветанов направо смърди на добре опечена далавера.
Тръгват значи събота и неделя герберите Цецо Цветанов и Лъчо Иванов на почивка във Велинград. Натоварили са в лимузините джапанки, хавлии, паста за зъби и различни мъжки списания със сексбомби на корицата. Лидерът на ГЕРБ и депутатът от същата партия решават да се настанят в хотел “Двореца”. Негов собственик е някой си Миролюб Столарски. Почиват там двамата авери, плискат се в минералния басейн, потят се в сауната, а вечерта вдигат тежки наздравици в хотелската механа.
Питате се защо ви разказвам за обичайната съботно-неделна почивка на двама богати политици. Нямаше въобще и да отварям дума за екскурзията на Цецо и Лъчо, ако не беше разкритието на “Всеки ден”, че същият този собственик на велинградския хотел – Миролюб Столарски, сега ще прилапа най-апетитните превозвачески линии в София.
Тук има две възможности. Или има някаква космическа случайност с подреждане на няколко планети в една редица, или тримата са си спретнали една много готина схема, с която пак да се точи и без това изтърбушената от алчни политици Столична община. Как така двете основни представителни лица на ГЕРБ почиват в хотела на човека, който после ще се облажи с протекцияна на общината, където мнозинство има ГЕРБ.
Лъчо Иванов пред “Всеки ден” твърди, че става дума именно за една от онези игрички на космическия хаос, в които един метеорит просто среща планета някъде във Вселената и я прави на пух и прах. Други по-необразовани хорица, шефове на превозвачески фирми, не щат и да чуят за Космоса и неговата хаотичност. Те твърдят, че някой получава правото сам да избира кои линии иска и колко точно пари трябва да печели на година."
Повече в www.vsekiden.com

Анонимен каза...

Кога бойко казва истината?
В "Здравей България" (NOVA)бойко днес заяви, че е напуснал НДСВ защото "царят" направил коалиция с БСП, въпреки че (според водещия) 10 дни преди изборите се заклел да не прави такава коалиция.
Неотдавна (виж в този блог "Бойко Борисов и ГЕРБ",17 февруари т.г, а беше публикувано и в други медии) бойко заяви пред чикагската си аудитория,че напуснал НДСВ защото царят не му издействал от БСП да ставе министър на МВР или поне на отбраната. Излиза, че нямал нищо против коалицията ако се беше докопал до заветния (за тогава) министерски пост.
Стотици са потвържденията, че бойко сменя позициите си на всеки половин час, че не помни какво е казал преди малко, че говори каквото му падне. Това беше обобщено много сполучливо от Десислава Ризова (пак в този блог).
Всъщност правилният въпрос е: въобще казва ли бойко някаго истината.

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).