26 февруари 2009

Бойко и Вълка

От "Фокус":
Два от столичните райони от 1 март ще се чистят от фирма, която е 60% собственост на момиче на 24 години. Това съобщи на пресконференция след заседание на ИБ на БСП общинският съветник от БСП Петър Корумбашев, предаде репортер на Агенция “Фокус”. По думите на Корумбашев - нейният баща Красимир Арсов - е идеологът на тази концесия. Той е човекът, който е подготвил доклада за отдаването на тази концесия на Румен Гайтански, обясни общинският съветник. „Така, че по твърденията на кмета се изгонва Вълка и се вкарва идеологът на концесията на Вълка – Красимир Арсов. Това ли е начинът за борба с този концесионер?”, попита той. По думите на Корумбашев - тази фирма е „подизпълнител на общинската фирма „Чистота”, чиито шеф се казва Граматиков”. „Г-н Граматиков като шеф на общинска фирма е съдружник с г-н Арсов в няколко фирми и участва в управлението на няколко фирми заедно с него”, каза още той. Другата фирма, която взима другите два района, е „Титан”, която осъди общината и провали процедурата по избор на нов концесионер по чистотата. „Съвсем в рамките на пожарните действия трябваше да гласуваме закупуване на техника за 1,6 млн. лв. – камиони и кофи, които ние така и не разбрахме как са сключили договори с тези фирми, преди общинската фирма „Чистота” да е знаела, че ще спечели. Може би само е било усещане, че ще спечели?”, коментира той.

Какво разбираме от това?
1. Че Бойко само на думи се "бори" с Вълка.
2. Че няма начин "кметът" да не е наясно с далаверат около почистването на столицата.
3. Че да си момиче на 24 години е печеливш бизнес, ако носиш правилната фамилия и се занимаваш с правилната дейност.

Няма коментари:

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).