24 февруари 2009

Речникът на Бойко Борисов: хуйовци, каруцар, мат'рял, кретен, маймуни, без морал...

В Медиапул пише:
Както се очакваше, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов не остана длъжен на премиера Сергей Станишев, който преди ден заяви, че столичният кмет "съвсем се е разпищолил".
Тези думи са като "каруцарски израз от Банкя, който може да се чуе на гарата", коментира Борисов във вторник.
"Под достойнството ми е да отговарям. Тези изрази не трябва да бъдат използвани от политик и премиер", добави авторът на фразата за "човешкия материал", както той определи голяма част от българските избиратели.
Това е поредната задочна размяна на квалификации между Борисов и видни представители на левицата, но не и най- ожесточената.
По време на последните кметски избори Георги Кадиев нарече лидера на ГЕРБ "мутра", който му отвърна с "кретен" и обяви министрите на БСП за "маймуни".

Какво разбираме от това?
1. Че речниковият запас на Борисов е беден, много беден.
2. Че уж му е "под достойнството да отговаря", но все пак го прави, с което доказва, че няма достойнство.
3. Че Бойко се изнервя, когато е подложен на натиск.

2 коментара:

Анонимен каза...

Бойко отново показа „високата си езикова култура”. Да беше отворил „Съвременен тълковен речник на българския език с приложения” – стр.753:
Разпищолвам се, разпищолваш се, несв. и разпищоля се, св. Разг. 1. Започвам да ходя раздърпан, неспретнат; разпускам се, разпасвам се, разкопчавам се. 2. Прен. Отпускам се, преминавам границите на допустимото.
„Разпищолването” може да се намери и в „Правописен речник на съвременния български книжовен език”, издание на БАН, в „Речник за правоговор, правопис, пунктуация” и други речници. Добре е, че каруцарите от с.Банкя за разлика от бойко говорят книжовно.За какво се сърди кметът – определението на премиера е точно, сполучливо и на място.

Анонимен каза...

БОКО БОРИСОВ Е НАЙ-ВЯЛАТА ЧИКИЯ НА ДС. ТО НЕ БЯХА МУТРЕНСКИ ЕРЕКЦИИ, ПОЛЮЦИИ, ИЗПРАЗВАНИЯ, НО ТАКВОЗ РАЗПЪРПАНО БЛЕДО ПЕТНО КАТО ПОСЛЕДНИЯ БКП-ПАРТИЕЦ КАТО БОКО БОРИСОВ ЕДВА ЛИ СА ОЧАКВАЛИ "ГЕНЕРАЛИТЕ" ОТ КРЪГОВЕТЕ БАНКЯ, МОНТЪРЕЙ, САПФИР, КОТАРАЦИ, ДС-КУКЕРСОНИ И ДРУГИ ЮГОИЗТОЧНОЕВРОПЕЙСКИ УТАЙКИ ОТ УМИРАЮЩАТА, НО ОТМЪСТИТЕЛНА ДС. ВСЕИЗВЕСТНО Е, ЧЕ КОГАТО ЕДИН ТРУП СЕ РАЗМИРИШЕ, ОТ НЕГО ИЗЛИЗАТ ВСИЧКИ НЕПОНОСИМИ ТВАРИ, КАКВИТО СА БЕЛИТЕ ЧЕРВЕИ, НАПРИМЕР...
А ЗНАЕТЕ ЛИ ,ЧЕ БАЩАТА НА БОКО Е УБИТ С КОЛОВЕ ОТ РАЗГНЕВЕНИ НЕГОВИ СЪСЕЛЯНИ ОТ БАНКЯ?! РАЗПИЩОЛИЛ СЕ ТОЙ ПО 9 септемри, 1944-та, ОБЯВИЛ СЕ ЗА СЛЯЗЪЛ ОТ ВИТОША СТАР ПАРТИЗАНИН И НАЛЕТЯЛ НА МЛАДИ БУЛКИ, ОБЯВЯВАЙКИ, ЧЕ СЛЕД КАТО Е СТРАДАЛ В ШУМАТА, СЕГА ВСИЧКИ ЖЕНИ СА НЕГОВИ ПО НОВ КОМУНЗАКОН. НО СЕ СЪБРАЛИ ТЕХНИТЕ МЪЖЕ ЕДНА НОЩ, ИЗВЛЕКЛИ ГО ОТ ИЗМАЗАНАТА С КАЛ КЪЩУРКА И ГО ПРЕБИЛИ КАТО ПСЕ В КРАЯ НА СЕЛОТО. А ТОЙ, ДЯДО МУ, Е БИЛ ДО КРАЯ НА АВГУСТ 1944-ТА ДОНОСНИК НА МЕСТНАТА ПОЛИЦИЯ...ПОСЛЕ ГРАБНАЛ ЕДНА ТОЯГА И ФАНАЛ В ШУМАТА, НО ПЪРВО СЕ УВЕРИЛ ПО РАДИОТО, ЧЕ РУСНАЦИТЕ СА МИНАЛИ ПРЕЗ ГРАНИЦАТА С РУМЪНИЯ НА ПЪТ ЗА СОФИЯ!!! ЦЕЛИ 5 ДЕНА ИЗКАРАЛ В ОКОЛНИТЕ ЛОЗЯ!
ТОВА Е ИСТИНА, ЗНАЯ Я ОТ ЛИЧНИЯ ФОТОГРАФ НА ТОДОР ЖИВКОВ!
БОКО Е ПОСЛЕДНИЯ МОХИКАН НА "ИЗОБРЕТАТЕЛНИТЕ" ТЪПАЦИ ОТ ДС, КОИТО ОСВЕН ДА СИ ПРАВЯТ МРЪСНО ПОМЕЖДУ СИ ДРУГО НЕ УСВОИХА ОТ БРАТСКИЯ СССР!

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).