24 февруари 2009

Бойко и зимата

В качеството си на кмет на София Борисов подчерта, че всички основни булеварди на столицата са почистени до асфалт. "Този град има 2000 км пътища и не е възможно да изчистим и последния метър от тях, защото нямаме толкова пари. 200 км. от тях са без сняг, това е колкото от София до Стара Загора, а видяхме Станишев колко изчисти, коментира още градоначълникът."

Какво разбираме от този цитат от "Блиц"?
1. Че за Бойко е достатъчно да твърди, че са почистени 10 (десет) % от пътните артерии на София, за да е доволен.
2. Че софиянци плащат не за 10 %, а за 100 % почистване, но явно далаверата е голяма, за да няма кой от Столична община да накаже фирмите, почистващи снега.
3. Че думите му са копие на казаното от него на 22.11.2008 г., когато пак столицата осъмна непочистена.

2 коментара:

Ursus Major каза...

От пожарникар - тъпанар се получава единствено кмет - тъпанар. От кмет - тъпанар може да се получи единствено премиер - тъпанар или президент - тъпанар.

Анонимен каза...

Искам да ограмотя малко кмета.

В София има много повече от 2000 километра пътища. Разбира се, голяма част от тях са квартални и вероятно някой друг трябва да му ги почисти.

НО в София жизненоважните транспортни артерии са около 450 километра. Не 200!

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).