06 януари 2009

Бойко Борисов и PR-ът

Днес Бойко е лъснал по БНТ. Прочетете някои бисери...
За газовата криза:
...Неслучайно бяха предоговорени договорите за газа, неслучайно опозицията говорихме вкупом какъв огромен проблем ни довежда Румен Овчаров. Ако ги върнете сега една и половина–две години назад, когато се хвалеха какво са постигнали, ще видите всъщност не само загубите, които имаме, а и проблемите, които за бъдеще са заложени в този договор.
...Водещ: А какво, между другото, предлагате в конкретната ситуация?
...Бойко Борисов: Даване под съд на хората, които промениха газовите договори и ни направиха зависими...
Коментар: т.е. за да има газ в момента в България, трябва да се дадат на съд хората, които са променили договорите. По-голяма идиотщина отдавна не бяхме чували.
За почистването на снега:
...София в огромния снеговалеж, защото той на няколко пъти беше много обилен, много мокър, много тежък и за много кратко време покриваше поради ниските температури булевардите на София. Беше първият град, изчистен до асфалт, всички булеварди, по които върви градският транспорт. Естествено, че един подобен огромен град, никога човек не може да бъде доволен как е изчистен. Трябва да се продължи общо да се чисти. Ние продължаваме в момента. За вашите зрители, искам да им кажа, че в София имаме около 2 300 – 400 км улици, умножено по две с тротоарите, прави към 7 000 км.
Коментар: откога общината чисти и тротоарите? И откога 2300 умножено по 2 е равно на 7000 км? И откога дват тротоара са равни на едно улично платно? Или всичките тези сметки показват неграмотността на д-р Борисов или желанието му да демонстрира колко много настилка се "чисти"? Нека сметнем още малко в този бакалски борисов тефтер: 2300:40 (км/ч) са 57 часа за почистването на всички улици с 1 (една) снегопочистваща машина. А при наличието на само 57 машини, София би трябвало да се почисти за 1 (един) час. А при наличието на 114 машини, това ще отнеме само 30 минути. За всички улици.
За PR-a:
Водещ: Очевидно е, че изборите ще бъдат жестоки. Един различен въпрос. Докъде могат да стигнат главните действащи опоненти, имам предвид включително и PR-акциите? Видяхме вашия основен опонент в „Денсинг старс”. Вие се появихте в сериал, в „Забранена любов”.
Бойко Борисов: В кой сериал?
Водещ: В „Забранена любов”, един сапунен сериал.
Бойко Борисов: Там се появявам, понеже аз... в ролята на кмета.
Водещ: Къде сте вие и къде е PR-ът?
Бойко Борисов: Не, много простичко ще го обясня. Разликата е от небето до земята. Ако не се бях появил аз в ролята си на софийски кмет, можеше да вземат Бриго Аспарухов или Татяна Дончева дори на филм това не трябва да се допуска.
Водещ: Това би било художествена измислица, творческо решение.
Бойко Борисов: Дори и в художествените си измислици не трябва да се прекалява.
Водещ: Въпросът беше къде е PR-ът и къде сте вие. Примерно аз, неочаквано за мен разбрах, че можете на пиано да свирите. Видях тази снимка във вестниците. Въпросът е в тази надпревара на какво бихме могли да станем свидетели.
Бойко Борисов: Пак има разлика. Аз съм в дом за деца, които пеят, танцуват за Коледа. И учителката свири на пиано. Изсвирих една песен.
Коментар: Бойко пак лъже - не е "изсвирил една песен", а блъскаше по клавишите няколко такта - нещо, което всеки може, дори и без да е учил пиано. А за участието му във филмите и за "художествените измислици" - дава ни знак каква цензура ни очаква, ако стане премиер. Сигурно ще започне от този блог.

Какво разбираме от това интервю?
1. Че върти-суче, но продължава да лъже в сметките без да се притеснява.
2. Че е замислил сериозна цензура.
3. Че не може да предложи решение за газовата криза - защото капацитетът му стига само да каже, че трябва да се вкарат всички в затвора.

Няма коментари:

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).