07 януари 2009

Бойко и газта

Столичният кмет имитира дейност. Вижте подрабни откъси:

Свикано кой знае защо посреднощ заседание на столичния общински кризисен щаб реши да отговори на газовата криза с икономии на електроенергия. Мерките бяха обявени пред журналисти от кмета Бойко Борисов около полунощ във вторник срещу сряда.
Като превантивни мерки Столичната община спира отоплението в градския транспорт, гаси коледната украса, фасадното осветление и осветлението в парковете, както и около 30 процента от уличното осветление. Само от намаленото улично осветление икономията ще е 140 киловата на час, обяви Борисов.
Икономията на енергия особено при почти спрялото парно и перспективата все повече хора да се отопляват на ток, естествено, е задължителна. Ефектът от предприетите от общината мерки обаче за всеки обикновен столичанин е донякъде съмнителен, като се има предвид, че уличното осветление в града и без газова криза на много места е твърде символично, а отоплението в градския транспорт е рядко срещано явление.
Читатели на Mediapool отбелязват още, че еквивалентът на 140 киловата е горе-долу мощността на един тролеен двигател, тъй че, ако е вярна, споменатата от кмета икономия е твърде незначителна.
"Ако подаването на природен газ към "Лукойл" обаче спре, ще е проблем производството на мазут", коментира загрижено кметът, отново подведен от техническите си познания или от съветниците си. Просто защото в производството на мазут, а и на други петролни продукти, нефтохимическият комбинат в Бургас няма нужда и не използва природен газ. Още във вторник от там обявиха, че с природен газ е работела само топлоцентралата на комбината, но и тя вече бе преминала на друг вид гориво.
Бойко Борисов заяви, че Русия и Украйна трябва да бъдат съдени заради нарушените доставки на природен газ, тъй като България е изряден платец и страна по договорите.

Какво разбираме от тази новина?
1. Че Бойко все още не е разбрал, че договорите на Булгаргаз не са с Русия и Украйна, а с търговски дружества в съответните страни.
2. Че имитира дейност и загриженост.
3. Че ако беше премиер, нямаше да знае какво да прави с такива познания и съветници.

1 коментар:

Ursus Major каза...

е, на всяка манджа мерудия, това е положението
от пожарникар може да се получи кмет.
от пожарникар - тъпанар се получава единствено кмет - тъпанар.

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).