09 януари 2009

Бойко и зимата

Уважаеми читатели, зимата пак го изненада:

Неговият пресцентър обяви днес:
Два пъти са обработени улиците, по които се движи масовият градски транспорт през тази нощ. Почистен е площад "Алексендър І”, площадът около Народното събрание и паркингът пред административната сграда на парламента. Почистени са също улици с обществена значимост и вътрешноквартални улици в Лозен, Кокаляне, Германи Панчарево и Пасарел в село Владая и в Банкя. Екипите, ангажирани с почиствaнето на София са обработили пътните платна на Южната дъга на Околовръстен път, както и пътят от Младост до Кокалянско ханче. Почистени са и пътищата Драгалевци – Морените и Бояна – Златни мостове. Столичният градски транспорт към момента се движи нормално за зимни условия.
и вчера:
Веднага след започване на снеговалежа фирмите концесионери , „Чисота – София” АД , ДИТЦ АД и ВОЛФ 96 ЕООД са започнали своята работа по обработка на пътните платна на улиците, по които се движи масовият градски транспорт, които възлизат на 7 141,001 декара, съобщиха от Столичния инспекторат . В момента е започнала и обработка и на улиците с обществена значимост. Работата на снегопочистващата техника се затруднява допълнително от изключително големия брой паркирали автомобили по уличните платна. Столичния инспекторат призовава шофьорите да не паркират по платна на улиците, по които се движи градския транспорт , както и да спазват правилата за движение. През тази нощ екипите , ангажирани със снегопочистването ще продължат своята работа.

Докато "Фокус" изненадващо удря кмета под кръста:
Малките и вътрешнокварталните улици в София остават непочистени от снега, предаде репортер на Агенция “Фокус”. Новият сняг, който падна вчера, само увеличи снежната покривка. Кал, сняг, лед и киша има по почти всички вътрешноквартални улици, с изключение на някои от тези, по които преминава градски транспорт.Тази сутрин софиянци, живеещи по бул. "Евлоги и Христо Георгиеви", опитаха да изчистят тротоарите пред домовете си, при което изхвърлиха целия сняг обратно на почистеното пътно платно. Някои от тях се постараха да си изринат снега от тротоара до средата на пътя. Преди това тротоарът им беше затрупан от купчините сняг край бордюрите, събрани от снегопочистващата техника. Същото бяха забелязани да правят и служителки на почистващите фирми, които ринат около спирките. Рано сутринта в района на Централни гробища с лопати снегът бе изринат от тротоарите и върнат обратно на шосето. Това явление бе забелязано и в "Сименово".В столицата бе забелязан един-единствен модерен ръчен снегорин, с който си почистваха тротоара пред няколко посолства на бул. "Васил Левски". Всичко останало е с лопати, метли и подръчни средства.Непочистени са тротоарите в центъра, районите около спирките. Много хлъзгаво е на жълтите павета. Заледени и заснежени са стълбите на подлезите.

Какво разбираме от тези противоречиви съобщения?
1. Че улиците вече се мерят не в кв.метри, а в декари - вероятно защото така се замитат неуодбните въпроси за непочистването им.
2. Че Бойковия пресцентър тръби: "Всичко е наред", но "Фокус" го оспорва.
3. Че всички ние виждаме какво става в София в момента, но Бойко ни кара да вярваме не на очите си, а на думите му.
4. Че спрелите коли пречат, защото общината не може да организира нормалното за такива случаи почистване - първо от едната страна на улиците, след това от другата, за да може колите да се местят и да не пречат.
5. Че вероятно довечера ще ни каже, че правителството е виновно. А може и не довечера, а още сега?
6. Че си е почистил пътя до вкъщи, в Банкя, вероятно защото е "с обществена значимост"?

Няма коментари:

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).