10 януари 2009

Бойко, Бойко....

Иван Бедров пише:

"Б.Б. слънчасва и на минус 10 градуса
"ЕП взима решения, а Европейската комисия ги изпълнява. Както в нашия парламент един-два гласа свалят едно решение, така е и в Брюксел. Когато ще се гласува за България, един или два гласа ще са важни. Затова страната трябва да вкара максимален брой депутати, за да може там да се защитят интересите на страната."
Бойко Борисов в "Панорама" по БНТ1.
Мммммммдааааааа...
Две глупости в рамките на секунди. Европейският парламент не взима решения, които Европейската комисия да изпълнява. Просто не е вярно.
Европейският съвет взима всички важни решения. Схемата е нарисувана като за малки деца ето тук. Който иска, може и да я разгледа.
Но това не е всичко. Б.Б. призовава избирателите "да вкарат максимален брой депутати"?!?!?!?!?!?!?!?!?
Уж не е слънчево навън. Няма как човек да слънчаса. България има 18 места в 785 местния Европейски парламент. Точно 18. Нито повече, нито по-малко. Независимо дали гласуват 5 или 5 милиона.
Иначе Б.Б. ми е безкрайно симпатичен. Само премиер да не иска да става.
П.П. /на следващия ден/ - май по-вероятно е България да има 17 места, ако Лисабонският договор не влезе в сила до лятото. "

Какво разбираме от тази публикация?
1. Че Бойко Борисов е некомпетентен, не разбира как работи Европейския съюз.
2. Че иска да демонстрира знания, а демонстрира неграмотност.
3. Че нито един друг журналист няма да се хване да разкрива тъпотията и липсата на знания у Бойко.
4. Че Бойко няма да отиде на гости на Иван Бедров, а като стане премиер, може и да му спре предаването по re:tv.

2 коментара:

Анонимен каза...

Тоя Бойко няма абсолютно никакво образование по европейска интеграция, та дори и елементарна обща култура няма!

Анонимен каза...

Откъси от тирадата (интервюто) на бойко пред „Панорама”, БНТ1 (9 януари 2009 г.) бяха публикувани в някои медии и Internet-страници. Ето още един твърде интересен фрагмент (цифрите в скоби означават пасажите, коментирени след откъса):
„Бойко Василев: Да ви питам сега, вие къде се виждате в края на годината, която започва сега? На какъв пост.
Бойко Борисов: На какъвто си заслужа.
БВ: А към кой ще се стремите?
ББ: Аз винаги съм казвал, че ... и между другото Путин показва, че няма значение на кой пост, важното е каква сила притежаваш. (1) Знаете колко много ме атакуваха, че ще ставам президент, а дали ще стана премиер или не и това дали хората ще кажат, то зависи от представянето на партията. (2) Ако имаме възможност ние да излъчим премиер, тогава ще събера всички експерти и ще направим сметка дали ако стана ще е по-добре или ако остана кмет и сложим друг човек за премиер ще е по-добре и накрая ще решим колективно (3). Аз нямам самоцел. (4) Аз и като кмет виждате, че не се притеснявам от правителството.
БВ: Дали като се видим догодина по това време да се опитвате като кмет да управлявате държавата, с едно мнозинство ....
ББ: (заглушава последните думи на БВ) Между другото кметът на Виена е човек, който реално определя кой да е премиер в Австрия. Щото има пълно болшинство в Австрия... във Виена, 15 години е кмет, социалист е, но ми е много добър приятел, и от него в момента много зависи.(5)
БВ: Доста ще бъде цитирано това сравнение, г-н Борисов, което направихте тук в България. Доста ще се тълкуват вашите думи.
ББ: Нека ги тълкуват.(6)”

(1). Колкото и да говори срещу „путинизацията” на Русия, мечтата на бойко си остава власт и сила като на Вл.Путин.
(2). Без да са го питали конкретно, бойко си признава, че се е устремил към премиерския пост.
(3). Известно е, че колективните решения в герб ги взема Ние, Бойко.
(4). Как да повярваме,че човекът, който нагло, безскрупулно и с всички средства се стреми към държавното управление, нямал самоцел.
(5). От националния ефир бойко заявява, че в Република Австрия, член на ЕС, няма действаща демокрация. Изглежда за такава власт мечтае б.б. Но преди това софиянци трябва да го изтърпят 15 години за кмет.Не случайно един коментатор в пряк текс заяви, че борисов е заплаха за демокрацията у нас.
(6). Вместо коментар – запис с дата 31 октомври 2007 год. от „Кеворк проговаря 2”- „Тайните дневници”:
„Втората история – по-скоро хипотеза, но настоявам да я запомнят.
На пресконференцията си в понеделник (малко след местните избори, б.м.), Бойко буквално каза, че Първанов е станал президент, понеже той самият не се е явил. Предполага се, че след парламентарните избори той ще постави някакъв сламен човек за премиер, сетне ще поиска процедура за отстраняване на Президента.”

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).